Sinop Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, belediye ile Artıbel Belgelendirme Teknik Kontrol Gözetim ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. arasında beş yıllık asansör muayene işbirliği protokolü imzalandığı belirtildi. Bir adet asansörün ilk muayene bedeli ve sonraki dönemlerde uygulanacak ücretlerle ilgili bilgilerin de yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “24 Haziran 2015 Tarih ve 29396 sayılı Asansör Bakım ve İşletme Yönetmelik hükümlerine göre;
Belediyemiz belediye sınırları içerisinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik kontrolü için Bakanlık tarafından yetkilendirilen Buğlem Asansör Muayene Kontrol Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Tiç. Ltd. Şti A tipi muayene kuruluşu ile 15.01,2015 tarihinde yapılmış olan protokol bu firmanın akreditasyon belgesinin ilgili bakanlık tarafından iptal edilmesi nedeniyle resen iptal olmuştur.

22.04.2016 tarihinde Sinop Belediyesi ile Artıbel Belgelendirme Teknik Kontrol Gözetim ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. arasında beş yıllık asansör muayene işbirliği protokolu imzalamıştır.
Belediyemiz protokol aşamasında A tipi muayene kuruluşunun yeterliliğini değerlendirirken, sahip olduğu akreditasyonun kapsamı, periyodik kontrol ve muayene konularını içerecek şekilde düzenlenmiş olan mesleki sorumluluk sigortasının uygunluğu, bünyesinde tam zamanlı olarak çalıştırdığı teknik yönetici ve muayene elemanı sayısı, periyodik kontrol ücreti ve periyodik kontrolde kullanılmak üzere hazır halde tutulan teçhizatın durumu gibi kriterleri göz önünde bulundurarak seçim yapmıştır.
Bir adet asansörün ilk muayene bedeli aşağıda belirtilmiştir.

DURAK SAYISI 0-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30
30 ÜSTÜ MUAYENE ÜCRETİ 218,58 TL 245,97 TL 287,12 TL 341,89 TL 396,67 TL 451,57 TL 506,35 TL
Güvensiz veya kusurlu olarak tanımlanan asansörün iyileştirme yapılsın veya yapılmasın yapılacak ilk takip kontrolünde, ARTIBEL bina sorumlusundan ücret talep etmeyecektir. Ancak sonraki takip kontrolünde ilk muayene bedelinin yarısı kadar ücreti bina sorumlusu veya asansör bakım firması ARTIBEL’e fatura karşılığı ödeyecektir.

Muayene bedelleri, her yıl Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerlendirme oranında arttırılır.”
 
 
Editör: Vitrin Haber