15 Temmuz Darbe girişimi ardından, bu hain girişime tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Son olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Sinop İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklaması ile darbe girişimi protesto edildi. Sinop Valiliği önünde bir araya gelen ASKF Yöneticileri, Antrenörler, il temsilcileri, Hakemler ve Beden eğitimi Öğretmenleri darbe girişiminde bulunanlara ve onlara destek verenlere lanet yağdırdı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından grup adına bir açıklama yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Özhan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı olarak Kulüp başkanları, yöneticiler, Antrenörler, il temsilcileri, Hakem Camiası ve Beden eğitimi Öğretmenleri ile birlikte anayasal düzen dışında gelişen ve millet iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısında,  her zaman vatanın ve milletinin yanında olan spor camiası ile birlikte “Demokrasiye EVET Darbelere HAYIR” demek için toplandıklarını söyledi. Özhan; “15 Temmuz 2016 gecesi, Kahraman Ordumuzun içerisine sinsice yuvalanmış FETO adlı bir grup hain; ve işbirlikçileri demokrasimize, halkımıza ve bu halkın seçtiği Meclisimize, Cumhurbaşkanımıza karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu hain darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz” dedi. 

BU HUZURSUZ GÜNLERDE SPORDAN BAHSETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL 
Türkiye’ye yapılan bu ihanet karşısında spor camiası olarak sessiz kalmayacaklarını ifade eden ASKF Sinop İl Temsilcisi Ayhan Özhan, ülke bütünlüğünün söz konusu olduğu bu huzursuz günlerde spordan bahsetmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Özhan; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her zaman hazır bekleyen gizli ve kirli güçlerin emellerine alet olan vatan hainlerine karşı görüş parti şu bu demeden top yekün karşılarında dimdik durmalıyız. Bu ülke hepimizin hepimize yeter o yüzden akıllı olmak ve sporcu çocuklarımızı, gençlerimizi de akıllandırmak vatan ve millet sevgisini de vermek zorundayız. Yapılmak istenen darbe girişiminde spor camiası olarak bir haber kalamayız. Çünkü bizler önce bu vatanın evlatlarıyız. Devletimiz inşallah her zaman ayakta olacaktır. Özgürlüğümüz olmadan ülkemiz rahat ve huzur bulmadan hiçbirimiz sporun s sinden bahsedemeyiz.  Çocuklarımızı, gençlerimizi farklı zihniyetlerin eline vermemek için mücadele sonuna kadar etmeliyiz, ediyoruz, edeceğiz de. Bundan kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ HAİNLERE HAK ETTİKLERİ DERSİ VERDİ
Açıklamasında, Türkiye’ye karşı yapılan alçakça saldırının karşısında büyük Türk milletinin, vatan hainlerine hak ettikleri cevabı verdiğini belirten ASKF Sinop İl Temsilcisi Ayhan Özhan, kısa sürede bastırılan bu girişime dahil olanların da hukuk önünde hak ettikleri cezaları alacaklarını söyledi. Özhan; “Bu alçakça teşebbüs, başta Milletimizin vatanperver evlatları onların arasından çıkan, Yüce Meclisimizin, mesuliyetinin farkında olan muhalefet partilerimizin, kahraman güvenlik güçlerimizin, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın dik duruşuyla geri püskürtülmüş ve hainler tutuklanmış ve hukuk çerçevesinde tutuklanmaya devam etmektedir.
Ne yazık ki hainlerin kurşunlarına Vatan ve Millet için göğsünü siper eden güvenlik güçlerimiz ve halkımızdan şehitlerimiz vardır. Milletimizin ve Devletimizin istiklal ve istikbali uğruna canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 

GÜN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
Bu karanlık günlerin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler olduğunun altını çizen ASKF Sinop İl Temsilcisi Ayhan Özhan, spor camiası olarak millet iradesinin egemen olmadığı hiçbir yönetimi kabul etmeyeceklerini, bu iradeye karşı yapılan her türlü darbeyle, kalkışmayla her zaman mücadele edeceklerini belirtti. Özhan; “Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Demokrasinin en önemli savunucularından olan bizler amatör spor ailesi için gün Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünden hareketle milli iradeye sahip çıkma günüdür. Bu uğurda canlarını ortaya koyan demokrasi uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
Akla, vicdana, sağduyuya, mili iradeye saygılı olan bizler, milletin iradesinin ve demokrasinin devlet yönetiminde her şeyin üstünde olduğuna inanırız. Bu bağlamda Millet iradesinin egemen olmadığı hiçbir yönetimi kabul etmez, bu iradeye karşı yapılan her türlü darbeyle, kalkışmayla her zaman mücadele edeceğimizi ilan ederiz.

15 Temmuz artık tarihimizde kara bir leke fakat dünyaya verilen en büyük demokrasi mücadelesidir. Daha tehlike tam olarak bitmiş değildir. Bugünden itibaren güzel Ülkemizin; millî iradenin ne olduğunu ve nasıl korunacağını bilen, hainlere karşı uyanık, daha güçlü ve lider bir ülke olacağına inancımız tamdır. Bu uğurda Spor camiası olarak üzerimize düşen vazifeyi tereddütsüz yapacağımıza söz verir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber