Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce yürütülen “Yükümlü Vatandaşlara İş Makineleri Operatörlük Kursu” sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 

Sertifika törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Bülent Oktay, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Rektör Vekili Temel Bayrak, resmi kurum müdürleri, yükümlüler ve davetliler katıldı. Program sertifika almaya hak kazanan yükümlülere belgelerinin verilmesi ile başladı. Belge takdiminin ardından konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop’a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’nın ikili ilişkilerinin iyi olduğunu belirtti. Köşger, “Öncelikle mesai arkadaşlığı yaptığı kişilerle kurduğu temaslarda farklı bir ilişki biçimi geliştireceğini gösterdi, ben bu yüzden kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu ilişki kurma biçimi başarılı olacağının da bir göstergesi, yapacağı hizmeti hakkıyla yapacağının bir göstergesidir. Artık milletimizin, memleketimizin geldiği seviye itibari ile hükümet dedikleri çatık kaşlı zat, birazcık kamuoyu ile ilişki kurma biçimi açısından farklı bir tutum sergileme boyutuna geldi. Onun bir göstergesi olarak değerlendiriyorum ben. Sayın Başsavcımız yeni vizyonun, yeni misyonun temsilcisi olarak buradaki vazifesini başarı ile ifa edecek. Suçluların sadece cezalandırılması gerektiği anlayışını aşan, onların ıslah edilmesi gerektiğini ve toplum için yararlı hale getirilmesi gerektiğini ortaya koyan bir tesisin açılışını yapmıştık. Bugün de yine denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün başarılı bir icraatı olan işsizlik veya başka sebeplerden dolayı insanların toplum dışına itilmesini engelleyecek bir projeyi gerçekleştirdiler. Bu projeye katkı sağlayan Sinop eşrafını da, Sinop’un ileri gelenlerini de tebrik ediyorum” dedi.

Vali Köşker konuşmasının sonunda ise Sinop Valiliği’nden Bingöl Valiliği’ne atanması sebebi ile herkesten helallik isteyerek, “Sinop’ta çalışmayı isterdik ama nasip buraya kadarmış. Bu vesile ile de hepinize Allahaısmarladık diyorum” ifadelerini kullandı. 

Program davetlilere çeşitli ikramlar sunulması ve ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber