Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’da düzenlenen barış mitinginde meydana gelen terör olayı ile alakalı bir kınama mesajı yayımladı. 

Başkent Ankara’nın, tarihimizin gördüğü en büyük provokasyona sahne olduğunun belirtildiği kınamada demokrasi düşmanlarının, güçlükle ayakta duran birlik, kardeşlik ve barış ortamına tarihin en ağır darbesini indirdiği aktarıldı. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi tarafından yapılan kınamada şu ifadelere yer verildi; “10 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) ve TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından düzenlenen ve çok sayıda kuruluşun katıldığı “barış” mitingi kana bulandı.

Güzel ülkemiz sonu belirsiz ve karanlık bir maceraya hızla sürüklenmektedir. Bu karanlık gidişe dur demek için Cumhuriyetten, barıştan, kardeşlikten yana olduğunu söyleyen bütün güçleri sükûnete davet ediyoruz. Yakınlarını kaybedenler ile bağlı oldukları sendika, birlik parti, dernek ve örgütlerini son derece dikkatli olmaya, üzüntü ve heyecanla atılacak her yanlış adımın engellenemeyecek çok daha büyük acılara yol açabilecek tehlikelere gebe olduğunu bildiriyoruz.
AKP iktidarı ülkemizi sokmak istediği Ortadoğu bataklığının ortamına benzetmiştir. İktidarının ilk günlerinde ülkemizi Körfez savaşına sokmak isteyenler, Irak’taki bombalara benzer bombaların Cumhuriyetimizin başkentine gelmesine neden olacak maceracı siyasetlere ortam hazırlamışlardır. Suriye’yi kan gölüne döndüren maceracı politika ülkemizi de hızla bu yola sürüklemektedir.

Bir kez daha bu kanlı saldırıları lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara şifa diliyor, tüm parti, örgüt, sendika, dernek ve birlikleri de huzur ortamına yeniden kavuşmak için sükûnet ve sorumluluğa çağırıyoruz.”

Editör: Vitrin Haber