Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik geliştirilen AB projesi kapsamında Sinop'a gelen Romanyalı ve Almanlardan oluşan 30 kişilik grup, aile içi şiddeti masaya yatırıyor. 

Sinop İmam Hatipler Derneği'nin (SİMDER) Romanya ve Almanya'dan bazı sivil toplum örgütleriyle ortak hazırladığı Ailede Şiddetin Önlenmesi (Networks Aganst Domestic Violence) başlıklı projenin 3. ayağı Sinop'ta gerçekleştiriliyor. 

Proje kapsamında SİMDER'in ev sahipliğinde Sinop'a gelen ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 30 kişilik grup, SİMDER üyeleri ile Antik Otel'de bir araya geldi. Projenin genel hatlarıyla değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun'un, İngilizce olarak gerçekleştirdiği sunum, katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Çoğu kez soru cevap olarak devam eden sunum sırasında Tosun'un sözleri kimi zaman alkışlarla kesildi. 

'Şiddet Tüm Dünyanın Ortak Sorunu'
Aile içi, özellikle kadına ve çocuklara yönelik şiddetin sadece Türkiye, Romanya, ya da Almanya'nın sorunu değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Mustafa Tosun, bu sorunla topyekün bir mücadelenin yapılması gerektiğini dile getirdi.  

Konuya at gözlüğü ile bakmamak gerektiğini dile getiren Mustafa Tosun, "Türkiye'de kadına yönelik şiddet var deniliyordu. Ama kadına yönelik şiddet her yerde var. Sizde de aynı şekilde var. Çocuğa yönelik şiddet belki bizden daha fazla var. Önemli olan olaya o şekilde bakmamak. Bu sorun hepimizin ortak sorunu. İnsanların öncelikle açık fikirli olması lazım. Yanlışların üzerini örtmememiz lazım. Yanlışların üzerini açacağı ve doğruyu bulacağız" dedi. 
 
Programın 3 gün süreceğini belirten Sinop İmam Hatipler Derneği Kurucu Başkanı Yüksel Sandalcı ise, etkinliğin toplantılar ve Sinop tanıtım gezileriyle devam edeceğini söyledi. Sandalcı, "Projenin birinci ayağı Almanya'da, ikinci ayağı Romanya'da gerçekleştirilmişti. Şu anda Sinop'ta üçüncü ayağı gerçekleştiriyoruz. Projenin finali ise Almanya'da yapılacak" dedi. 

Huzurlu, mutlu, aile ve toplum için ailede şiddetin önlenmesinde sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü dile getiren Sandalcı; "Sivil toplum kuruluşları olarak, STK'ların bu konuda aktif rol almasını önemli ve gerekli görüyoruz" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber