Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen genel kurulla yeni yönetimini ve başkanını belirleyen, ardından da kısa süre içerisinde üye sayısını arttılan Sinop İmam Hatipliler Derneği'nce (SİMDER), Sinop'taki STK temsilcilerinin katılımıyla kahvaltı programı düzenledi. 

Öğretmenevinde yapılan programa; Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Seyyit Bilal İmam Hatip Müdürü Aydın Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Sinop'ta faaliyet gösteren bir çok STK'nın temsilcisi ile SİMDER yönetimi katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan SİMDER Başkanı Osman Aksu, tüm katılımcılara davete icabet ettikleri için teşekkür etti. 1974 yılında ilk açılışından bu güne kadar Sinop İmam Hatip Okulu mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Aksu, "Sizler gibi bir arkadaş grubunun içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Yeni üyelerle birlikte SİMDER'in daha da güçlendiğinin altını çizen Osman Aksu, dernek faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. 

Ardından katılımcılar kendilerini tanıttı. Ali Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik birer konuşma yaptı. 
Programda; aynı zamanda imam hatip mezunu ve SİMDER üyesi olan STK temsilcileri ile tüm katılımcılar okul yıllarında ki anılarını tazeledi.  
Editör: Vitrin Haber