Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, MEB’in Yönetici Atama Yönetmeliğine göre okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesi konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, çıkan MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine göre ilk önce mevcut okul/kurum müdürlerinin performanslarına bakılarak yeniden görevlendirilip görevlendirilmemesi karara bağlanacağını belirterek, yaşanan süreçle ilgili çekincelerini paylaştı. Şen yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “40 puanı okul öğretmenleri, öğrencileri, okul aile birliği başkanı ve 60 puanı da Mili Eğitim Müdürü ile Şube Müdürleri  tarafından yapılacak değerlendirmede 75 puanı alabilen mevcut müdürler başarılı sayılacak ve dört yıllığına yeniden görevlendirileceklerdir. İşte sıkıntının kaynağı da Mili Eğitim Müdürü ile Şube Müdürleri tarafından yapılacak değerlendirmede objektif olunup olunmayacağıdır.

Bu yasa değişikliği gündeme geldiği tarihten itibaren özellikle bir sendika tarafından MEB kamuoyunda kasıtlı olarak oluşturulan 'bizden olmayan idareci olamayacak' dedikodusu bu sıkıntı ve endişenin oluşmasında en büyük etken olmuştur. Oysaki MEB hazırladığı yönetmelikle performans değerlendirmesini kriterlere bağlamış ve her önüne gelenin de sadece sendikasına, siyasi görüşüne bakarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını göstermiştir. Bütün bunlara rağmen art niyetli dedikodular önlenememiştir. Keyfiyete varabilecek değerlendirmeler onarılması mümkün olmayan yaraların açılmasına sebebiyet verecektir. Eğitim üzerinde yapılacak bir hata çocuklarımızın geleceğinin  heba olmasına temel oluşturacaktır.

Eğitim çalışanlarını, öğrencilerimizi, velilerimizi, dolayısıyla tüm halkımızı ilgilendiren bu önemli süreçte, özellikle Mili Eğitim Müdürlüğümüzce yapılacak puanlamada adaletli olunması, Sinop iline yapacağı en büyük hizmet olacaktır. Ehliyetsiz, liyakatsiz, acemi yöneticiler atanması durumunda hem çocuklarımız mağdur olacak, çalışma barışı kaybolacak, hem de tüm işler aksayacak, kaos ortamı oluşacaktır. Dileriz ki objektif bir değerlendirme yapılır. Umarız, endişelerimiz yersiz olur, sıkıntıları eğitimin tüm paydaşları olarak birlikte aşarız, yargıda hakkımızı arama yoluna gitmemize lüzum kalmaz. Üstelik bu yasanın AYM de görüşülme süreci de henüz tamamlanmamıştır. Niyetimiz çalışma barışından ve eğitime hizmetten yanadır. Biz Türk Eğitim Sen olarak sürecin yakın takipçisiyiz ve sabırla bekliyoruz. Aynı duyarlılığı halkımızın da taşıdığına dair ne ufak bir kuşkumuz yoktur"

Editör: Vitrin Haber