Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneğinin düzenlemiş olduğu SİFAD Kupası Üyeler Arası Fotoğraf Yarışmasının üçüncüsü olan “İşçi” konulu yarışmanın sonuçları açıklandı. 

Düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erdoğan Purçlutepe, sadece dernek üyelerinin katılacağı yarışmanın 2 yıl boyunca devam edeceğini söyledi. 
Purçlutepe; “1 yıl önce başlayan yarışmanın ilk konusu “Sokak” tı. 2’inci Yarışmanın konusu “ Çocuk” ve 3’üncü Yarışmanın konusu da “İşçi” idi. Bu Yarışmanın düzenlenmesinin amacı üyelerin Fotoğraf üretimine katkı sağlamak ve SİFAD arşivinde bellek oluşturmak. Üyeler yarışma odaklı fotoğraflar çekerek hem birbirleriyle yarışıyor hem de bu yarışmanın sonunda güzel belgeler oluşturuyorlar” dedi. 

SİFAD Kupasında 6 farklı yarışma düzenleneceğini belirten Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erdoğan Purçlutepe, her üç ayın sonunda üyelerin derecelerine göre puan alacaklarını ifade etti. Purçlutepe; “2 yıl sonunda en yüksek puanı alan üyemiz SİFAD Kupasını almaya hak kazanacak. Her yarışma sonunda birinciye çeşitli hediyeler veriliyor. Üyeler arası Fotoğraf Yarışmasının üçüncüsü olan “İşçi” konulu yarışmanın Seçiciliğini Denizli’den Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Dündar yaptı. Her yarışmada farklı seçiciler belirleniyor” diye konuştu.

Purçlutepe Üyeler arası Fotoğraf Yarışmasının bir sonraki konusunun “Makro” olacağını ve seçiciliğini Edirne’den Fotoğraf Sanatçısı Yekta Ali Kurtuluş’un yapacağını belirtti. 
SİFAD Kupası Üyeler Arası Fotoğraf Yarışmasında Onur Pelit 1., Volkan Tuncay 2. ve Halit Gümüş 3. olurken Mesut Yaman ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
İşçi konulu Fotoğraf Yarışmasının sonuçlanmasıyla puan durumu ise şu şekilde oluştu; “Evrim Sönmez 13 Puan, Volkan Tuncay 12 Puan, Onur Pelit 7 Puan, Sevda Orhan 7 Puan, Salih Yıldırım 6 Puan, Aslı Ozan 5 Puan, Halit Gümüş 5 Puan, Mesut Yaman 4 Puan, Emre Çalışkan    3 Puan, Halil Özaslan 3 Puan, Mahmut Karasu 3 Puan, Serhat Ergün 3 Puan, Serpil Yavuz Keskin 3 Puan, Züleyha Ustaoğlu 3 Puan.

2. Volkan Tuncay

3. Halit Gümüş

Mansiyon ödülü - Mesut Yaman

Editör: Vitrin Haber