Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) 11. olağan genel kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkan Erdoğan Purçlutepe yeniden başkanlığa seçildi. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen SİFAD 11. olağan genel kurulu 31 üyenin imzası ile düzenlendi. Açılış ve yoklama ile başlayan Genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu. Yapılan oylamada divan başkanlığına Zerefşan Tatlıcan getirilirken divan üyeleri ise Fahri Yeni ve Cem Gülenç’ten oluştu.  Başkanlık divanı seçiminden sonra Divan Başkanı tarafından Genel Kurul programı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Başkan Yardımcısı Aslı Ozan tarafından Yönetim Kurulu 2014-2015 Faaliyet Raporu okundu. Daha sonra Mahmut Karasu tarafından 2014-2015 İç Denetleme raporları okundu ve ibraz edildi. Yeni yönetimin tek liste olarak seçildiği genel kurulda 2016-2018 Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği Yönetim ve Denetleme Kurulları şu isimlerden oluştu; “Yönetim Kurulu Erdoğan Purçlutepe, Aslı Ozan, Evrim Sönmez, Merve Çöloğlu Canel, Onur Yiğitoğlu, Sertaç Çelik, Volkan Tuncay olurken Denetleme Kurulu Mahmut Karasu, Fatih Kol, Çetin Nallıoğlu” 

Sinop il genelinde Dernekler içerisinde en aktif etkinlik yapan ve Sinop’un tanıtılmasında büyük rol oynayan derneğin Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği olduğunu belirten Dernek Başkanı Erdoğan Purçlutepe 56 üyesi bulunan SİFAD’ın yeni yönetiminin bu hafta içerisinde kendi arasında görev dağılımını yapacağını belirtti. 

Dernek olarak yer sıkıntısı çektiklerini belirten Purçlutepe Sinop Yerel Yönetiminin yer konusunda yardımcı olmaları talebinde bulundu. Çok güzel bir ortamda  Olağan Genel Kurul gerçekleştirdiklerini belirten Purçlutepe Genel Kurula katılan tüm üyelere teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber