Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belediye başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Sinop SGK videokonferans usulü eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kurum çalışanlarına videokonferans ile bilgilendirme toplantısı düzenleyen Sinop SGK son olarak belediye başkanları ile bir araya geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 81 İl Müdürlüğünün ortaklaşa katılımı ile 28 Ekim 2014 tarihinde sunum eşliğinde gerçekleştirdiği videokonferans; belediye başkanlarını Sinop SGK’da buluşturdu.

Türkiye’de videokonferans usulünü en çok kullanan kurum olan SGK; bu defa da belediye başkanlarını hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirdi. Toplantıda konuşan SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, kısa bir bilgilendirme yaptı. İl ve ilçe belediye başkanlarının yüksek tempolu çalışmaları sırasında kendi haklarını öğrenme fırsatı bulamadıklarını belirten Yılmaz, gerçekleştirilen videokonferans ile belediye başkanlarının sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda etraflı bir şekilde aydınlatıldığını söyledi. 

İl Müdürü Yılmaz; gündemde bulunan 6552 Sayılı Yasa kapsamında getirilmiş olan ödeme kolaylıkları konusunda da belediye başkanları ve yetkililerini ayrıca, bilgilendirdi.

Toplantıya; Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ve diğer belediye başkanlıklarından ilgili kamu personelleri katıldı.

Editör: Vitrin Haber