Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Hikmet Kurada’ya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından “Gazetecilik Ödülü” verildi. 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen,” İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması”nda dereceye girenler, Diyarbakır’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.  

Türkiye genelinde 350 eserin katıldığı yarışmada 7 dalda, 8 gazeteci ödüle layık görülürken Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Hikmet Kurada Haber Ödülü kategorisinde Jüri Özle Ödülünün sahibi oldu. Sinoplu gazeteci Kurada’ya ödülünü Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından, Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması’nın ödül töreni, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır protokolü ve TGF Başkanlar Konseyi üyelerinin katılımıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti lokalinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel ödül alan gazetecileri tebrik ederek, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu için Diyarbakır çok önemlidir. TGF bu kentte kuruldu. İsmail Sivri hem İzmir hem de Anadolu’daki gazeteciler için örnek çalışmalar yaptı. Uzun dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Onursal Başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucu başkanıydı. Onun adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber