Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinoplu şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdi. 

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programda Vali Ahmet Cengiz, iftar öncesi şehit yakınlarıyla bir süre sohbet etti. 

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Dr. Cengiz, programa icabet eden tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Memleketin asıl sahiplerinin şehit ve gaziler olduğunu dile getiren Vali Cengiz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu akşam iftar yemeğinde davetimizi kırmayarak bizlerle beraber olduğunuz için bu mutluluğu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Çok uzak yerlerden gelen davetimize katılan hemşerilerimiz de var. Hepinize teşekkür ediyorum. Bizler bugün burada yemekte beraberiz ama gönlümüzün sizlerle hep beraber olduğunu sizler tarafında bilinmesini istiyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Memleketimizin asıl sahipleri şehit ve gazilerimizidir. Onlar en kıymetli varlıkları olan canlarını ülkeleri toprakları için feda etmişlerdir. Dolayısıyla sizler onların bizlere kutsal emanetlerisiniz. Devlet olarak sizlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Bu bizim en büyük ve en önemli ödevimiz. Devletimiz bunu her fırsatta göstermeye çalışıyor. Hem cumhurbaşkanımız hem de başbakanımız şehit ve gazi ailelerimize iftar daveti vererek onları makamlarında en güzel şekilde ağırladılar. Biz de her zaman tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla kapılarımız sizlere açık.  İmkânlarımız ölçüsünde sıkıntılarınızı çözmeye çalışıyoruz. Bu iftar yemeğinin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Sizlere yakınlarınızla birlikte bundan sonraki yaşantınızda huzurlu sağlıklı mutlu ömürler diliyorum. Önümüzdeki programlarda da sizlerle birlikte olmayı yürekten arzuladığımı belirtmek istiyorum. Tekrar afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar" 

Programa; vali yardımcıları Ekrem Yaman ve Mustafa Özkaynak, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Özen, Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Fatma Kaplan, Şehit aileleri yakınları, gazi ve gazi aileleri ile birlikte yaklaşık 300 davetli katıldı.


Editör: Vitrin Haber