Sinop Valiliği tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında yemek programı düzenlendi. 

Öğretmen evinde düzenlenen yemek programına, Vali Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Şehit ve Gazi Aileleri ve Gaziler katıldı.

Yemek programı öncesinde masaları tek tek gezen Vali Köksal Şakalar ve Milletvekili Dr. Nazım Maviş, davetlilerle uzun süre sohbet etti. 
Sinop Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde düzenlenen yemek programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 

Programda bir konuşma yapan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 15 Temmuz gecesinde Çanakkale ruhunun yeniden yaşandığını söyledi.
Maviş; “Bizler, tarih boyunca kanımızı toprağa verdik, bedenimizi toprağa düşürdük. Ancak ay yıldızlı bayrağımızı asla yere düşürmedik, bu toprakları birilerine peşkeş çekmedik, köleliğe, esarete rıza göstermedik. Çanakkale’de nasıl 15 yaşındaki delikanlılar, koşarak Çanakkale’ye gitmiş ve Çanakkale geçilmez diyerek bu topraklara ilelebet İslamiyetin hakimiyetini tesis edecek bir duruş sergilemişse, aynı şekilde 15 Temmuz’da da o gece tanklarıyla toplarıyla, bütün han saldırılarıyla milletimizin üzerine gelenlere karşı Çanakkale’deki ruhun bir benzeri yeniden şahlanmış ve milletimiz büyük bir direniş göstermiştir. 15 Temmuz’u anlamak için Çanakkale’ye bakmak lazım. 15 Temmuz’da da aynı Çanakkale’de olduğu gibi bir hilal uğruna güneşlerimiz battı. Ama o hilal ay yıldızlı bayrağımızda dalgalanmaya devam ediyor. Bu büyük şeref, bu büyük onur başta sizlerin ve hep birlikte milletimizindir. 15 Temmuz’da milletçe meydanlardaydık. Bizler, sizlerden aldığımız emanete sahip çıkabilmek için, çağrıldığımızda koşarak TBMM’ye gittik. Milletimiz meydanlarda, bizler TBMM’de milli egemenliğe sahip çıkmak için büyük bir duruş ve direniş sergiledik. Hamdolsun bu ülkeye karşı kurulan büyük tuzağı milletimiz kendi elleriyle yok etti. O yüzden ben bu milletin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu millete ne kadar hizmet etsek, bu millet için ne kadar ter döksek azdır. 1071’de Malazgirt’te başlayan bu hikaye devam ediyor. Bu hikayenin kahramanlarının ailelerini kutluyorum. Bu hikayeyi yazan kahramanlarımızın annelerini, babalarını, eşlerini, çocuklarını bir kez daha kutluyorum, önlerinde saygı ile eğiliyorum” dedi. 

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Köksal Şakalar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şakalar; “2 sene önce olan 15 Temmuz’un yıldönümüne denk geliyoruz bugün bir arada olalım dedik. 15 Temmuz’u hatırlayalım hatırlatalım istedik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum kalan gazilerimize ailelerine sağlık mutluluk uzun ömürler diliyorum. Biz millet olarak hep zor zamanlarında birlikte olmayı bir araya gelmeyi başardık. Yerine göre bu Çanakkale oldu, yerine göre bu Trablusgarp oldu, yerine göre bu Sakarya oldu büyük taarruz oldu. Ama bize düşen bir şey var. Zor zamanlarda değil rahat zamanlarda da bir araya gelebilmek, terimizi gücümüzü aklımızı emeğimizi birleştirmek. Memleketi ne yabancılara ne içimizden çıkan hainlere terk etmemek. Bu memleket çocuğuyla genciyle kadınıyla erkeği ile Müslümanı ile gayrimüslimi ile sünnisi ile alevisi ile etnik kökeni ne olursa olsun kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazan herkesin devleti, herkesin memleketi, herkesin milleti. Bu birlik ve beraberliğimizi daim korumamız gerekir. Devleti sadece bir gruba sadece bir görüşe terk etmememiz gerekir. Her şeyden önemlisi aklımızı kullanarak okuyarak öğrenerek bildiğimizi yaşayarak bu memleketi mutlu mesut cennet bir vatan haline getirmemiz gerekir. Fedakarlıklarınızdan dolayı hepinize gazilerimize fedakarlığın daha büyüğünü yapan şehitlerimize ve şehit ailelerimize minnetlerimi şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.
Düzenlenen yemek organizasyonu İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan dua ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber