Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği üyeleri Sinop'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal'in Sinop programın sırasında çocukluk arkadaşı ünlü Futbolcu Hakan Ünsal ile karşılaşması renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu. 

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ve bazı yönetim kurulu üyeleri Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül ile siyasi parti temsilcilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında yönetim kurulu üyeleri; Sinem Ünal Çilingiroğlu, Dilara Övet, Ünal Zengin ve Adnan Kesimal'da hazır bulundu. 

İlk olarak Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'ı makamında ziyaret eden Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, Vali Çetinkaya ile uzun süre sohbet etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kesimal, Samsun'da Sinoplular için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Kesimal; "Daha çok Sinop'tan tedavi için gelen hastalara yardımcı oluyoruz. Özellikle lösemi hastası olup, Samsun'da kemoterapi gören hastalarımıza destek oluyoruz. Sinop ve çevrelerinden gelen mağdur insanlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hastalarımıza kan temininde dahi yardımcı oluyoruz. Köyden gelen bir çok gencimizi işe yerleştirdik" dedi. 

Ayrıca Sinop'un kültürünü Samsun'da yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Gülser Övet Kesimal, bu noktada bir çok etkinliğe de ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Başkan Kesimal ayrıca yaklaşık 1,5 ay önce Sinop'a atanan ilk kadın Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal daha sonra Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü'yü makamlarında ziyaret etti. Bu arada Sinop ziyareti sırasında çocukluk arkadaşları Türkiye Milli Futbol Takımı ile Galatasaray Spor Kulübü'nün eski futbolcusu ve Futbol yorumcusu Hakan Ünsal ile Türkiye Bilardo Federasyonu Genel Başkanı Ersan Ercan ile karşılaşan Gülser Övet Kesimal renkli anlar yaşadı. Kesimal Hakan Ünsal ve Ersan Ercan ile çocukluk günlerini yad etti. 
Editör: Vitrin Haber