Cittaslow Göynük’ün ev sahipliğinde “1. Cittaslow Türkiye Festivali” düzenlendi. 29 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale Ülkemiz ve yavru vatan Kıbrıs’tan Cittaslow Kentleri Belediyeleri katıldı.
Gerze Belediyesinin de katıldığı festivalde, sakin şehirler yöresel ürünlerini sergiledikleri standlar açtılar. Gerze Belediyesi tarafından açılan ve ahşap oyuncakla gemi maket gibi ürünlerimizin yer aldığı stand ise ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Festivalde aynı zamanda ilçe Halk Oyunları Topluluğu da sahne aldı. Festival için Göynük’e giden ekip, sergiledikleri performansla izleyicilerden ve diğer ekiplerden büyük alkış topladı.
Resim Atölyeleri, mutfak atölyeleri, festival yürüyüşü ve tatlı yarışmalarının düzenlendiği festival aynı zamanda Cittaslow Belediye Başkanları ve Temsilcileri tarafından düzenlenen toplantıya da ev sahipliği yaptı. Kentlerin 1 yıl boyunca yaptıkları faaliyetler değerlendirilirken, yakın gelecekte izlenecek stratejiler ve hayata geçirilecek projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Editör: Vitrin Haber