Sinop Belediye Başkanlığı tarafından projesi tamamlanarak ihalesi yapılan ve geçtiğimiz Eylül ayında yapım çalışmalarına başlanılan Sakarya Caddesi yayalaştırma projesi büyük oranda tamamlandı. Bölgede yürütülen çalışmalar nedeniyle uzun süre araç trafiğine kapalı olan cadde geçtiğimiz günlerde protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle yeniden trafiğe açılmıştı. Bölgede yürütülen çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, şu anda ihalede olan Sakarya Caddesi dış cephe kaplama işinin Eylül ayında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ergül; “Sakarya Caddesi’ne baktığımızda biraz eksiğimiz kaldı. Hareketli dubalar gelecek ve bunun yanında ise caddede oturan insanlarımızın rahatsız olmamaları için gölgeliklerimiz olacak. Onun dışında başka bir eksiğimiz yok. Son olarak ise Sakarya Caddesi cephe kaplama projemiz kaldı. Şu an ihalede, Eylül ayında ise uygulamaya geçecek” dedi.

VATANDAŞLARIMIZA ÜSTÜN SEVİYEDE HİZMET VERMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Sinop’un ve Sinoplu’nun hizmetin en iyisini hak ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye olarak bu fikirle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ergül; “Biz mutlu şehrin belediyesi olarak vatandaşlarımıza üstün seviyede hizmet vermek için uğraşıyoruz. İlimize gelen misafirlerimizin mutlu, huzurlu, güvenli bir şekilde tatil yapmaları için çalışıyoruz. Bu çerçevede en son Sakarya Caddesi’ni yayalaştırdık ve trafiğe açtık. Sakarya Caddesi’ni trafiğe açarken bazı tereddütlerimiz oldu. Acaba dolmuşları normal güzergah devam ettirip, küçük arabaları caddeye aldığımızda her hangi bir problem olur mu? şeklinde bir düşüncemiz oldu. Ama baktık ki Sakarya Caddesi şimdiden Sinop trafiğini çok iyi bir noktaya getirdi. Trafik biraz rahatladı. Bu yönüyle sevindirici duygulara sahip olduk” diye konuştu. 

CADDENİN YENİ GÖRÜNÜMÜ HERKES TARAFINDAN BEĞENİLDİ
Yapılan çalışmalarla yeni görünümüne kavuşan Sakarya Caddesinin gerek Sinoplular gerekse Sinop’a dışarıdan gelen misafirler tarafından beğeni ile karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

Ergül; “Bu projeyi şehir dışından da olmak üzere beğenen ve konuşan hiç tanımadığımız insanlar var. Özellikle gece bazen ben de çıkıp dolaşıyorum. Caddeyi Işıl ışıl gördükçe AVM’ye benzetiyorum. En önemli noktaya değindiğimiz de ise herkesin dikkatini çeken mavi renkli yapımız var. Bu yapımız gündüz güneş enerjisinden enerjiyi alıp gece ise kendi ışığını üreten tamamen gençlere yönelik, gençlerin Wİ-Fİ ihtiyaçlarını karşılamak için oturup hem bilgisayarını hem telefonunu şarj edebildiği bir projemizdir. Sadece gençler için değil olgun insanların da aynı şekilde oturup bu işlemleri yapabildiğini belirtebiliriz. Modern ve olması geren bir projeydi ve gerçekleştirdik. Bu projeden önümüzde ki yaza, Aşıklar Caddesi giriş yerinden kütüphane arasındaki yola düşünüyoruz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber