SADER tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen Seyyid Bilal Hz. Anma Günü Etkinliği öncesinde Kiraztepe’de düzenlenen kahvaltı programına Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, SADER Başkanı Remzi Yüksel, İstanbul Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Keziban Beşiroğlu ve etkinlik kapsamında İstanbul’dan Sinop’a gelen öğretmenler katıldı.

2015 yılında İstanbul’da Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneğini (SADER) kurduklarını söyleyen dernek başkanı Remzi Yüksel kuruluş amaçlarının Sinop’ta ki geçmiş dönemdeki şahsiyetleri anmak olduğunu söyledi.

Sinop deyince ilk akla Seyyid Bilal Hz. geldiğini vurgulayan Yüksel; “Sinop Valiliği, İl Müftülüğü ile Seyyid Bilal Türbemizde bir anma programı gerçekleştirelim dedik. Geçen sene 5 Ağustos Cuma günü Seyyid Bilal Türbesinde anma günü etkinliğimizin ilkini düzenledik. Yaklaşık bin 500, 2 bin kişiye yemek verdik. Daha sonra bu etkinliği SADER olarak geleneksel hale getirelim istedik. Bu senede Seyyid Bilal Hz. Anma Günü Etkinliğimizin 2’incisini düzenliyoruz” dedi.
Yüksel sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul’da farklı illerden gelen öğretmenlerimizi Sinop’a getirelim ve Sinop’un kültürünü tanıtalım istedik. Kendileri de Sinop’u merak ediyorlardı. Bu vesile ile Sinop’u görüp tanımış olacaklar. Bizde 3 gün onlara Sinop’u gezdireceğiz. Buradan İstanbul Maltepe Belediyesi’ne, İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Sinoplu hemşehrimiz Haydar Battal’a, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e, Seyyid Bilal Hz. Anma programımızda emeği geçen herkese, bizlerle birlikte Sinop’a gelen öğretmen arkadaşlarımıza, hayırsever iş adamlarımıza ve basınımıza çok teşekkür ediyorum”.  

AMACIMIZ SİNOP’U VE ÜNİVERSİTEMİZİ TANITMAK
Kendisi de Sinoplu olan İstanbul Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Keziban Beşiroğlu ise yaptığı açıklamada; “Bugün SADER Derneğinin düzenlemiş olduğu Seyyid Bilal Hz. Anma Günü Etkinliği var bugün. Bu etkinlik kapsamında İstanbul’da görev yapan farklı illerden toplam 51 öğretmen arkadaşlarımızı da kültür turizmi adına Sinop’a getirdik. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte 3 gün Sinop ve ilçelerini gezeceğiz. Amacımız Sinop’u ve Sinop Üniversitesini tanıtarak öğrencilere ve Sinop’a gelecek olan misafirlere Sinop’un güvenli bir şehir olduğunu anlatmak. Belediye başkanlarımızın birçoğu ile randevulaştık. Sinop’u ve ilçelerini gezip Sinop güvenilir, güzel, şirin bir yer olduğunu göstererek bir yandan da kültür turizmine destek sağlamak istiyoruz. Üniversite öğrencilerimize de Sinop Üniversitesini gördük çok güzel bir yerde, güvenilir bir şekilde Sinop’ta okuyabilir ve yaşayabilirsiniz demek istiyoruz. Gelen arkadaşlarımızın 3’ü dışında daha önce hiçbiri Sinop’a gelmemiş kişiler. İlerleyen zamanlarda bende öğrencilerimi Sinop’a getirmek istiyorum” diye konuştu.    
Editör: Vitrin Haber