Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyeleri bu yıl ikincisi düzenlenen "DADDralli Karadeniz 2018 - 3 ülke, 1 hikaye" etkinliği kapsamında Sinop’a geldi. 
12 Haziran-22 Ağustos tarihlerini kapsayan etkinlik kapsamında 21 yat ile denize açılan yerli ve yabancı turistlerden oluşan 45 kişilik ekip, iki gün süreyle konakladıkları Sinop’ta merkez ve ilçelerde bulunan tarihi ve turistik mekanları gezdi. 

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen, 12 Haziran'da Yunanistan'dan başlayan yolculuklarının 22 Ağustos’ta İstanbul'da sona ereceğini söyledi. 

Düzenlenen etkinliğin amatör denizciliğin gelişmesine önemli katkılar sunacağına inandıklarını belirten Türkmen, etkinliğin ilham kaynağının Argonotların hikayesi olduğunu dile getirdi. 
Tarih kayıtlarında Argonotların Yunanistan'dan çıkarak Ege adaları üzerinden Karadeniz'e ulaştıkları hikayesinin yer aldığını anlatan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen, yabancıların bu tür mitolojik hikayelere çok ilgi duyduklarını ifade etti. 

Etkinliklerinin aynı zamanda ülke turizmine önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Türkmen; “Bu etkinliğimizle aslında Karadeniz'in turizm çeşitliliği açısından potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu göstermiş oluyoruz. Bir tek eksiğimiz var, o da limanlarımız yeterli değil. Şu an 24 yat ile yolculuk yapıyoruz. Bundan sonraki rallilerimizde gelecek olanlara yer bulamayacağımız için sınırlayacağız. Argonotların hikayesinden esinlenerek başlattığımız yolcuğumuz İstanbul’da sona erecek. Ülke turizmi ve amatör denizcilik açısından etkinliği çok önemsiyoruz. Yapılan her tanıtım faaliyeti turizm olarak ülkemize dönecektir” dedi.

DADD ÜYELERİ BAŞKAN ERGÜL’Ü ZİYARET ETTİ
Sinop gezisi kapsamında Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret eden Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen ve dernek üyeleri, düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl da Sinop’a geldiklerini belirten Türkmen, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Belediye Başkanı Baki Ergül’ün kendilerine büyük destek olduğunu söyledi.

Kendilerini Sinop’ta ağırlamaktan dolayı son derece mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül’de, Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen ve dernek üyelerine kazasız belasız yolculuklar diledi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Baki Ergül, Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen’e Sinop’a özgü gemi maketi hediye ederken Dernek Başkanı Türkmen, Başkan Ergül’e plaket ve derneğin flamasını hediye etti.

Bir sonraki durakları Helaldı limanı olan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyeleri bugün Sinop’tan ayrıldı.