Sinop Çamlıca Yükseköğrenim Yurdu ve Esentepe Talebe Yurdu'nun katkılarıyla Seyyit Bilal Öğrenci Yurdu organizesinde düzenlenen "15.Geleneksel Büyük Kermes" bugün düzenlenen törenle açıldı.

İskele Caddesi eski Melia Kasım Oteli arsındaki rıhtımda açılışı yapılan kermesin kurdelesi İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın yaptığı dua ardından, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Özel Öğrenci Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat, Sinop'un kanaat önderlerinden ilim adamı Sabri Gökmen Hocaefendi tarafından kesildi.

Böyle etkinliklere 'hayır' deme şansımız yok
Törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, kermes organizasyonunu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti. Ergül; "Bu kermesler 15 yıldır yapılmakta. Her kermes döneminde arkadaşlar gelip bizden talepte bulunuyorlar bizde kendilerine yardımcı oluyoruz. Son 2 senedir Sinop’un en güzel yerini bizden talep ettiler. Sinop en güzel zamanlarından birini yaşıyor. Onlarda buna bir güzellik kattıkları için, bizimde desteğimiz dışında 'hayır' deme şansımız yok. Sonra değerli hocalarımız o kadar sevimli sempatik arkadaşlar ki onlara hizmet etmiş olmak, bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor. Arkadaşlar yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerle çok güzel şekilde ifade ediyorlar. Gençlerimize çam sakızı çoban armağanı cinsinden de olsa bir katkı sağlanıyor. Bunda da bizim tuzumuzun olması bizi mutlu ediyor. Hayırlı olsun, Umarım kermesimiz çok bereketli geçer ve gençlerimize katkı sağlar. Bizim bu çorbada sadece tuzumuz var. Emeği geçen ve organize herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.

Bayanları görmek beni mutlu etti
Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'da konuşmasında, kermese destek veren Sinoplu bayanları kutladı. Vali Çetinkaya; "Sinop’un en güzel sezonunda en güzel yerinde böyle bir etkinlikte beraber olmaktan çok mutluyum. Özellikle hem cinsim Sinop’un kadınlarını burada görmekten çok mutlu oldum. Kadınlarımız her alanda aktifler ve birazdan ürünlerini gezecek olmamdan dolayı çok mutlu oldum ve 'ellerine sağlık' diyorum. Toplumumuzda erkeklerimiz bir sürü şey yapıyor, kadınlarımız katkısı olması çok da bir yere varmıyor. Kadınlarımız bu alanda ellerinden geleni yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Kermesimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve elde edilecek kazançlar genç nesillerin daha iyiye daha güzel ulaşmasında katkı olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Elde edilecek gelir öğrencilerin
Sinop Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat ise, kermesin ticari bir faaliyet olmadığının altını çizerek, kermesten elde edilecek gelirin maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına kullanılacağını söyledi. Bulat; "Bu yıl 15.’sini tertip ettiğimiz kermesimizin başta Sinop’umuz olmak üzere milletimize ve bilhassa kurumlarımızda barınan ve bundan sonra barınacak olan tüm talebelerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün açılışını yaptığımız kermesimiz asla ticari bir faaliyet değildir. Her ne kadar ürünü alıp parasını vererek bir alışveriş yapıyor olsak da, burası hepimizin bildiği üzere bir hayır çarşısıdır. Aldığımız, ödediğimiz her kuruşun burada kalan yavrularımıza, ilim öğrenen talebelerimize bir yardım, bir burs olacağını nazar itibariyle dikkate alırsak, burada yapacağımız her türlü alışverişin çok fayda temin edeceğine biz yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan açılış ardından, Vali Yasemin Özata Çetinkaya ile protokol üyeleri kermes çadırını gezdi. Vali Çetinkaya, kermeste görev alan bayanlarla bir süre sohbet etti. 

7 Ağustos Cuma gününe kadar açık olacak olan kermeste et ve tavuk döner, tantuni, köfte ile Türk kahvesi içme fırsatı bulacak olan vatandaşlar, özenle hazırlanmış Sinop mutfağının eşsiz lezzetleri olan katlama, mantı etli ekmek ve ev yemekleri ile, el emeği-göz çeyiz ve tekstil ürünlerini piyasa fiyatının altında satın alabilecek. 
 
Editör: Vitrin Haber