Diyanet İşleri Başkanlığınca, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin, dini istismar eden FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmesi sebebiyle, süreci değerlendirmek, bu ve benzeri yapıların ülkeye, millete, İslam'a, Müslümanlara verdiği zararları tespit etmek, dini açıdan istişarelerde bulunmak ve atılacak somut adımları belirlemek üzere, Ankara’da Olağanüstü Din Şurası düzenlendi.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu hain yapının 40 yıldır toplumumuzun içinde kanserli bir hücre gibi bulaşıcı bir virüs gibi yaşayabilmesi sürekli büyümesi dini öğeleri öne çıkaran kimliği sayesinde mümkün olmuştur. Zaman zaman duyardık "Bunlar silahlı bir örgüt değil." Biz de derdik ki, "Bunlar silahı vakti saati geldiğinde en iyi kullanabilecek bir örgüttür" nasıl olur dediklerinde, "Bunlar silahlı kuvvetlerimizin içerisinde örgütlenmiş vakti saati geldiğinde silahları millete doğrultabilecek karakterde olan bir örgüttür." İnanmazlardı, inanmıyorlardı. Bunları açık açık meydanlarda da söyleyebilecek noktada değildik. Özel toplantılarımızda yaptığımız görüşmelerdi. O dostlar şimdi haklıymışsın demeye başladılar" dedi.
 
“ALLAH DEDİKLERİ İÇİN BUNLARA MÜSAMAHA GÖSTERDİK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapının başında yer alan kişi ve kadro konusundaki tüm tereddütlerimize rağmen yurt içinde ve dışında yürütüyor oldukları yaygın eğitim, yardım faaliyetlerinin hatırana bunlara, hatta Allah dedikleri için bunlara müsamaha gösterdik. Bir ortak yanımız vardı. İnanın bana aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının aslında bambaşka niyetlerin sinsi hesapların aleti, aracı olduğunu uzun süre görmedik, göremedik" dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber