Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı projede sona yaklaşıldı.
Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi programı kapsamında Sinop Spastik Çocuklar Derneği İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, Aktif Katılım Alternatif Gelecek Derneği ve İtalyan Centro Internazionale per la Promozione dell' Educazione e dello Sviluppo isimli STK ortaklığında yürütülenlan Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi projesinin sonuna yaklaşıldı.

Projenin sürdürülebilir çıktılarından birisi olan online danışmanlık hizmeti http://engellihaklari.org/ Sitesinde hizmet vermeye proje sonlandıktan sonra da devam edecek. Engellilerin yaşadıkları hak ihlalleri ve diğer problemlerle ilgili sorularının 24 saat içerisinde cevaplandırıldığı sistem engellilerin ve ailelerinin önemli bir ihtiyacını gideriyor. Farklı mevzuatlardaki engellilerle ilgili hükümleri araştırmakta zorlanan engelli ve yakınları sistem sayesinde sorularına hızlı cevap bulabiliyor. Sistem hakkında açıklama yapan proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri, online danışmanlık merkezine şimdiye kadar 365 soru geldiğini ve bu sorulara en geç 24 saat içerisinde cevap verildiğini belirtti. Cevap verilen sorulan Sık sorulan sorular kısmı oluşturularak daha kategorik bir şekilde siteye ekleneceğini söyleyen Mustafa Hakan Tanyeri sistemin projenin bitimini takiben de dernekleri tarafından finanse edilerek sürdürüleceğini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber