Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan Sinop Kızılay Şubesini ziyaret etti.

Sinop Kızılay Şubesini iade-i ziyarette bulunduğunu belirten Rektör Prof.Dr.Recep Bircan, kendisinin de Sinop Kızılay Şubesinin üyesi olduğunu söyledi. Sinop Kızılay yönetiminin toplumun her alanın başarılı faaliyetler yaptığını ve Üniversitelerin de şu anda kan bağışlarına yönelik olarak Kızılay'ın eğitimlerinin başlandığını belirten Bircan,144 yıllık köklü bir geçmişe sahip Türk Kızılayı'nın yurt içinde olduğu kadar Pakistan ve Somali gibi yurt dışın da yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu kaydetti. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'a ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu ise, özellikle Van depremi sonrasında Sinop Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri yardım kampanyası ve kan bağışlarında gösterdikleri yakın ilgi ve destek nedeniyle başta Rektör Prof.Dr.Recep Bircan olmak üzere akademik personel ile üniversite öğrencilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Ziyaret dolayısıyla Sinop Kızılay şeref defterini de imzalayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Recep Bircan’a Sinop Kızılay Şube Başkanlığı'nca ziyareti anısına bir plaket takdim edilirken, Bircan tarafından da Sinop Kızılay Şubesi'ne Sinop Üniversitesi logolu seramik desenli bir tabak hediye edildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın Sinop Kızılay Şube ziyareti sırasında Sinop'ta olan Türk Kızılay Genel Merkez Teftiş Kurulundan Müfettiş Cemil Hakyemez'de hazır bulundu.


Editör: Vitrin Haber