Sinop-Samsun karayolu Bostancılı köyü mevkisinde kullandığı otomobilin kontrolden çıkarak refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden Metin Temur için görev yaptığı Sinop İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. 

ACILI EŞ VE İKİ ÇOCUK
Tören sırasında Metin Temur'un eşi Canan ile 11 yaşındaki oğlu Arda ve 17 yaşındaki kızı Melisa, tabutun yanında gözyaşı döktü. Temur'un mesai arkadaşları ve törene katılanlarda gözyaşlarına hakim olamadı. 

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK
Sinop'ta 3 yıldır görev yaptığı öğrenilen Polis Memuru Metin Temur'un özgeçmişinin okunduğu törende, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren bir konuşma yaptı. Dağdeviren; "Bu kederli günde bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol üyeleri, meslektaşlarım ve şehidimizin kederli ailesi meslektaşımız dün gece 23:55 sıralarında elim bir trafik kazası geçirmiştir. Onu kaybettiğimiz için üzgünüz. Başta kederli ailesinin, meslektaşlarımızın, Sinop'umuzun ve Emniyet Teşkilatımızın başı sağ olsun. Onu buradan memleketi Tokat'a yolcu etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hele bu günlerde çok fazla ihtiyacımız olduğu meslektaşlarımızdan birini  kaybetmenin hüznü ve kederini taşıyoruz. Kederli ailesi bizimde ailemizdir. Bundan sonra her zaman yanlarında olacağımızı bilsinler. Yolun açık olsun, toprağın bol olsun. Mekanın cennet olsun" dedi.

Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'in konuşmasının ardından din görevlisi Selim Şaşmaz tarafından dua okunarak şehit polis memuru Temur için helallik alınarak Türk bayrağına sarılı tabutuyla meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına konuldu. Polis Memuru Temur defnedilmek üzere memleketi Tokat'a gönderildi. Metin Temur, bu gün Tokat'ta toprağa verilecek. 
Düzenlenen törene Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Savcısı Duygu Bayar, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Metin Temur'un mesai arkadaşları katıldı.

METİN TEMUR KİMDİR?
01.01.1974 tarihinde Tokat'ta doğan Metin Temur polislik mesleğine 14.06.1996 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda başladı. Daha sonra 2003-2006 yılları arasında Sivas, 2006-2014 yılları arasında İstanbul ilinde görev yapmış ve 09.09.2014 tarihinde Sinop'ta göreve başladı. Göreve başladı günden itibaren görev aldığı tüm illerde özverili çalışarak başarılı ve verimli hizmetlerde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Temur, Sinop il Emniyet müdürlüğü koordinasyon şube müdürlüğünde görevli iken geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda 15.03.2017 tarihinde vefat etti.