06 Eylül tarihinde başlayan ve Sinop’ta ilk kez programlanan Planör Uçuş Eğitimi yoğun katılım ile ilk mezunlarını verdi.

Sinop İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kam Eğitim Merkezi salonunda yapılan teknik dersler ardından Sinop Havalimanı’nda ki belirlenen alanda eğitim uçuşlarını gerçekleştiren kursiyerler, günde yaklaşık 30 sorti ile Sinop semalarında uçuşlarını gerçekleştirdi.

Yıllardaır düşünülen, ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen aktivitelerin başında gelen havacılık organizasyonları ilk kez planör uçuşları ile başlamış oldu. Katılımcıların yoğun olması nedeniyle kurs tekrar uzatıldı.
 
Kamp Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törende Eskişehir İnönü Planör Uçuş Okulu pilotları ve teknik ekibinden planör uçuş eğitimlerini alan ve başarıyla kursu tamamlayan kursiyerler, mezuniyet plaketlerini aldı. Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Nuri Şişman’ın da katıldığı törende ilk mezunlar toplu fotoğraf çektirerek sevinçlerini paylaştı. Yapılan kurs süresince desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür eden THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman, kursların gelen talepler doğrultusunda devam edeceğini söyledi.


Editör: Vitrin Haber