Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin hizmetlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da Nüfus Müdürlüğü Pasaport, kimlik ve sürücü belgeleri işlemlerini yapmaya başladı. 

Konu ile ilgili Sinop Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “29/10/2016 tarihli 29872 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan  “676 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 25’nci maddesi ile “Pasaport, pasaport yerine geçen belgeler ve sürücü belgelerinde yer alacak bilgiler ile biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşını tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve bunlara dair usul ve esasları belirlemek ” hükmü getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen bu kapsamdaki iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek, 02 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerince verilecektir.

Bu kapsamda Hususi ve hizmet Pasaportları İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce, Umuma Mahsus Pasaportlar ve Sürücü belgeleri de Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünce verilecektir.
Pasaport ve Sürücü Belgeleri ile bundan böyle TCKK . Kimlik Kartı ücretleri Vergi Dairesi ve Maliye Bakanlığının anlaşma yaptığı bankalardan herhangi birine yatırıldıktan sonra alınan dekont ile birlikte başvuruların alınabileceği tüm halkımıza duyurulur.”
 
Editör: Vitrin Haber