Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu içerisinde yer alan atölyede incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilere yaptığı açıklamada, atölyenin adeta bir fabrika gibi çalıştığını söyledi.

Adalet Bakanlığınca, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmalarına büyük önem verdiklerini belirten Bozdağ, cezaevlerindeki meslek faaliyetleri kapsamında, hükümlü ve tutukluların iş sahibi olmalarının yanı sıra gelir de elde ettiğini belirtti.

Bozdağ, hükümlü ve tutukluların cezalarının infazının ardından, toplum içerisinde daha kolay iş bulabilmeleri açısından cezaevlerinde İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığınca yürütülen faaliyetlerin önemini vurguladı.

Bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum

Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda, kamu-özel sektör ortaklığıyla kurulan atölyede "Since" markasıyla gömlekler üretildiğini belirten Bakan Bozdağ, "Gömleklerin kalitesi özel sektör tarafından üretilen gömleklerden farklı değil. Fiyatları özel sektörün ürettiği gömleklerden daha uygun. 'Since' markasıyla satışa sunulan gömlekler vatandaşlarımızın büyük beğenisini alıyor. Ben de Sinop Cezaevi'nde üretilen gömleklerden satın alarak kullanıyorum. Bütün vatandaşlarımıza da bu gömlekleri tavsiye ederim" diye konuştu.
Türkiye'deki cezaevlerinde sadece gömlek üretilmediğinin altını çizen Bozdağ, cezaevlerinde mont, ayakkabı, et ve süt ürünleri başta olmak üzere birçok alanda üretim yapıldığını, böylece Türkiye ekonomisine de katkı sağlandığını dile getirdi.

Bir okul görevi yerine getiriliyor

Türkiye cezaevlerinin sadece cezanın infaz edildiği yerler olmadığına dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti: "Tutuklu ve hükümlüler değişik nedenlerle cezaevine geliyor. Kimse isteyerek buraya gelmiyor. Buraya gelen insanların bir yandan cezaları infaz edilirken, öte yandan topluma yeniden kazandırılması son derece önemli çünkü cezalar süreli. Buradaki süre dolunca toplumun içinde yine birey olarak yer almaları gerekir. Bunun için de buradaki süre içerisinde mesleği olanların mesleğini unutmaması, mesleği olmayanların meslek edinerek buradan çıkmış olması onlar için büyük kazançtır çünkü daha kolay iş bulacaklar, sanat, meslek sahibi oldukları için daha çok para kazanma imkanları olacak. Her yerde evine daha rahatlıkla ekmek götürebilecek. Cezaevleri iş, meslek ve sanat öğretme noktasında da bir okul görevi yerine getirmektedir."

Adalet Bakanı Bozdağ'a üretim ve çalışmalar hakkında bilgi veren Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ise hükümlü ve tutukluların meslek eğitimi aldıktan sonra üretime katıldığını belirtti.

 
Editör: Vitrin Haber