Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, sezon boyunca bol miktarda avlanan palamudun artık daha sıcak sulara göç etmeye başladığını söyledi.
 
Sezon başında palamudun bol olacağını tahmin ettiklerini ancak bu kadar yüksek verimi kendilerinin de beklemediğini anlatan Bayrak, "Palamut gerçek anlamda bu sene balıkçımızın yüzünü güldürmüştür." dedi. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  verilerine göre geçen yıl 4 bin 573 ton palamut avlandığını ve bunun son 16 yılın en düşük rakamı olduğunu hatırlatan Bayrak, "Yasağın kalktığı 1 Eylül'den bu yana palamutta son yılların en verimli sezonunu yaşadık. Her ne kadar net rakamlar sezon sonu açıklanacak olsa da tahminlerimizin üzerinde bir avcılık yapıldı. Geçen yıl avlanan palamut miktarı ortada. Son 16 yılın en düşük rakamı. Bize göre bu sezon avlanan palamut miktarı rekor seviyede oluşabilir." diye konuştu. 

Av sezonunun, palamut dışında avlanan diğer balık türlerinin de bol olması sebebiyle çok çok verimli geçtiğini belirten Bayrak, şöyle konuştu: "Palamudun yanı sıra istavrit, çinekop, mezgit gibi balıklar da bol miktarda avlandı. Bu açıdan çok ama çok verimli bir sezon yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Hamsi avcılığında bir düşüş yaşanıyor. Ancak bu zaten beklenen bir tablo idi. Palamudun yoğun olduğu sezonlarda hamsi avında düşüş yaşanıyor. Bu sene gördüğümüz kadarıyla şu an aynı tablo ortada." 
Bayrak, balıkçıların artık umudunu hamsiye bağladıklarını fakat şu an için istenilen avcılığın yapılamadığını sözlerine ekledi.