Geçtiğimiz ay içerisinde Sinop’ta etkili olana aşırı yağışlar nedeniyle Sinop-Ayancık yolunda heyelan meydana gelmiş ve yol trafiğe kapanmıştı.


Büyük hasar meydana gelen yolda inceleme yapan yetkililer, yapılan incelemede, 300 bin metreküplük heyelan hareketliliği tespit edildiğini, Ayancık-Sinop güzergahının açılması için 2-3 alternatifli proje üzerinde çalışıldığını ve yolun kısa sürede açılmasının zor bir ihtimal olduğunu söylemişlerdi.

Yetkililer tarafından yapılan incelemenin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen bölgede herhangi bir çalışma başlatılmadığını söyleyen Ayancık Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlyas Özdemir, ilçe vatandaşlarının da yol ile alakalı tedirginliklerinin artarak devam ettiğini belirtti. Yetkililerin yapılması planlanan çalışmalar hakkında kendilerine ya da ilçe halkına bilgilendirme yapmadıklarını söyleyen Başkan Özdemir, yol ile ilgili bilgi almak için kendilerine gelen vatandaşlara da herhangi bir yardımda bulunamadıklarını ifade etti. Özdemir; “18 Kasım 2016 Tarihinde Ayancık-Sinop arası Genze mevkisinde heyelan olmuş ve 28 Kasım Tarihinde Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve Karayolları 7. Bölge Müdürümüz heyelan bölgesinde tespitler yapmışlardır. O günden bu güne dokuz gün geçmesine rağmen yolun nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda vatandaşa bilgi verilmemiştir. Vatandaş nasıl ve nereden bu yolun yapılacağı konusunda bizlere bilgi sormaktadırlar. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü konu hakkında bilgi paylaşımı yaparsa bizde vatandaş a o bilgi doğrultusunda cevap veririz. Yol sıkıntımız devam etmekte olup bir an evvel çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Tüm şoför esnafımıza ve vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber