CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, ormanların korunması ve geliştirilmesinin yaşamsal bir öneme sahip olduğunu söyledi. 
“Gelecek nesillerimizden ödünç aldığımız ormanlarımız, milli servetimizdir ve korumak sorumluluğumuzdur” diyen Karadeniz, bunun için siyaset üstü çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Karadeniz açıklamasında şunları dile getirdi: “Ormanlarımız ülkemizin doğal zenginliğidir. İklim, su ve toprak rejimi üzerindeki olumlu etkileri ile ormanlarımız doğal dengenin korunması, yaşamın sürdürülebilmesinde sayısız yararlarla yaşamsal bir öneme sahiptir. Beraberinde ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden olan ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi son derece önemlidir. 
Sağlıklı bir çevrede yaşamak hepimizin en temel insani hakkıdır. Doğal kaynaklarımızın yok olması, havanın, suyun, toprağın hızla kirlenmesi ve ormanların azalması sonucu ortaya çıkan çevre sorunları, en temel insanlık hakkımızı elimizden alıyor, insan sağlığını ve geleceğini tehdit ediyor, ekonomik kalkınma çabalarını da olumsuz etkiliyor. Ormanlarımızın bu olumsuz sonuçların tehdidinden kurtarılması, sürdürülebilirlik anlayışı içinde gerekli önlemlerin alınması başta devletin görevidir. Vatandaş olarak da ormanlarımıza sahip çıkmak, gelecek nesillerimizden ödünç aldığımız milli ve doğal servetimizi korumak temel sorumluluğumuzdur.

Ormanlarımız doğal zenginliğimizin yanı sıra 7 milyonu aşkın orman köylümüzün geçim kaynağıdır. Aileleri ile birlikte orman köylüleri geçim kaynakları olan ülkemizin milli serveti ormanlarımızın da koruyucusudur. Orman köylümüzün sorunlarının çözümü aynı zamanda ormanlarımızın da korunması ve niteliğinin geliştirilmesine hizmet edecektir. Bunun yanı sıra, erozyon kontrolü ve mera ıslahı çalışmalarına ağırlık verilen politikaların üretilmesi, orman köylerimizdeki kooperatifçilik çalışmalarına önem verilerek desteklenmesi ülkemizin ile milli servetimize sahip çıkabiliriz.

Bu vesile ile Dünya Ormancılık Günü’nde, ağaçlandırma çalışmalarının ulusal bir seferberliğe dönüştürülmesi, orman alanlarımızın genişletilme çalışmalarının artırılması için tüm vatandaşlarımızı fidan dikmeye davet ediyorum. Ormanlarımızın korunması, gelişmesi ve bu alanda faaliyet gösterip emek veren Orman Genel Müdürlüğü’nün emektar personeli orman muhafaza memuru, orman işletme şef ve müdürlerine ve tüm çalışanlarına gayretlerinden ötürü teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”
 
Editör: Vitrin Haber