Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Murat Nuri Baykalı ve Azdavay Orman İşletme Müdürü Ahmet Nezir, ormanlardaki zararlılara karşı yürütülen teknik çalışmaları inceledi. 

Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Baykalı, yaptığı açıklamada, doğaya zarar veren böceklerin popülasyonun azaltılması ve ormanlardaki kurumaların önüne geçilmesi amacıyla Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü laboratuvarlarında " thanasimus formicarius" adlı yararlı böcekler yetiştirildiğini belirtti.
Baykalı, zararlılarla mücadele için üretilen böceklerden 22 bininin Kastamonu Merkez İşletme Müdürlüğü, 20 bininin de Sinop Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki alanlarda doğaya salındığını bildirdi. 

Nezir ise Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Kirazdağ ve Kırkbudak Orman İşletme Şefliklerinde meydana gelen kurumalarla mücadelede de üretilen yararlı böceklerden yararlanılacağını ifade ederek, bu amaçla söz konusu 200 hektarlık orman alanına 3 bin 500, Kırkbudak Orman İşletme Müdürlüğündeki 100 hektarlık alana da 2 bin yararlı böcek bırakıldığını kaydetti.
Editör: Vitrin Haber