Sinop Halk Eğitim Merkezi tarafından, düzenlenen “Öğrenme Şenliği ve Okuma Yazma Belge Töreni”nde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Sinop’ta açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programa Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun ile okuma yazma kursu kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine Sinop’tan da büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Altun; “Kurs kayıtlarının başladığı 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren bugüne kadar 240 adet kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslarımızda 5 bin 161 kursiyer ders gördü. Erkek kursiyer sayımız, bin 746, kadın kursiyer sayımız ise 3 bin 415’tir. Şuana kadar belge alan kursiyer sayımız ise bin 46’dır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendinin himayelerinde başlayan okuma yazma seferberliği ve bu kapsamda Sayın Valimiz talimatı ile komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonlar, alan taramasına çıkmış ve köylerimiz tek tek aranmıştır. Bu aramalarda 521 kişi olan Sinop merkezdeki okuma yazma bilmeyenlerin 300’üne bizatihi ulaşılmış ve bu kişilerden okuma yazma kurslarına gelmesi istenmiştir. Şu ana kadar Halk Eğitim merkezimize bağlı olan 17 adet kurs açılmış ve bu kurslarımıza 158 kişi kayıt yaptırmıştır. Şuanda kursu biten 37 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Halk eğitim faaliyetlerinde bizlerden desteğini esirgemeyen, Sayın Valimiz hasan İpek, eşleri hanımefendi, il milli eğitim müdürümüz ve diğer tüm kurum müdürlerimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Bununla beraber, eğitim neferleri öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve değerlerimize değer katan siz değerli kursiyerlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından programda, anaokulu öğrencilerinin gösterileri, İranlı ve ıraklı kursiyerlerin seslendirdiği Türkçe şiirler, halk oyunları gösterileri ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi üyelerinin işaret dili ile seslendirdikleri türküler sahnelendi. 
Programda daha sonra Sinop'ta yaklaşık bir ay önce açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan ve yaşları 35 ile 92 arasında değişen 37 kursiyere başarı belgeleri verildi.