Sinop’ta Okul Geçidi Görevlisi olarak eğitim alan ve yapılan sınavda başarılı olarak geçtiğimiz hafta içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan törenle belgelerini alan Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri vakit kaybetmeden göreve başladılar.

Genç trafikçiler, geçtiğimiz yıllarda üst üste Sinop’ta yılın trafik polisi seçilen Halis Arslan’ın rehberliğinde trafiğin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Meydankapı Mahallesinde itfaiye durağı önünde ilk uygulamalarını yaptılar. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinin de mobeseler yoluyla izlediği ve denetlediği uygulamada öğrencilerin hayli istekli ve başarılı olduğu görüldü. Öğrenciler tarafından sürücülere kurallara uydukları için teşekkür edildi.

OKUL GEÇİDİ GÖREVLİSİ UYGULAMASI NEDİR?
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 134. ve Yönetmeliği’nin 178. maddesi gereği ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla istekli öğretmen, veliler ve 11 yaşını bitirmiş öğrenciler arasından seçilen kişiler belli bir eğitimden ve sınavdan geçerek Okul Geçidi Görevlisi olabiliyorlar. 

Okul Geçidi Görevlileri, İl Emniyet Müdürü'nün koordinatörlüğünde, Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tayin ettiği 2 eğitim uzmanından oluşan komisyonca seçilmekte, seçilenler pratik ve uygulamalı eğitimden geçirilmektedir.. Başarılı olan adaylara ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından imzalanan “Okul Geçidi Görevli Belgesi” verilmektedir. 

 Okul Geçidi Görevli Belgeleri'nin basım işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü Basımevi Şube Müdürlüğü'nce yapılmaktadır.   
Editör: Vitrin Haber