Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen il koordinasyon toplantısı sonrasında Sinop’ta bazı basın yayın organlarında, toplantıda belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Bülent Oktay’ın, Belediye olarak mali yetersizlik ve nakit sıkıntısı yüzünden bazı projeleri hayata geçiremediklerini ifade ettiği yönünde çıkan haber üzerine Sinop Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. 

Bahse konu haberlerde yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, tüm bunların aksine Belediye Başkanlığının 2018 Yılında da yatırım ve çalışmalara tam gaz devam ettiği ifade edildi. 

HİÇBİR DÖNEMDE OLMADIĞI KADAR EKONOMİK OLARAK BÜYÜK BİR RAHATLIK İÇERİSİNDEYİZ
Sinop Belediyesinin hiçbir dönemde olmadığı kadar ekonomik olarak büyük bir rahatlık içerisinde olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sinop Belediyesi 2009 yılından beri hiçbir dönemde olmadığı kadar ekonomik olarak büyük bir rahatlık içerisindedir. Sinop Valiliği İl Koordinasyon toplantısında Belediye Başkanlığımız adına toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcım Bülent OKTAY da açıkladığı gibi ‘’2017 yılını büyük oranda başarıyla ve sorunsuz bitirerek 2018 yılının yapılması gerekenler planlanmıştır.’’

Oktay şöyle devam etmiştir: ‘’2018 yılı için İlimizde devam eden doğalgaz altyapı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan kilitli parke, bordür, karo kaldırım tamiratları ve bozulan yollardaki SBK asfalt yapımı yaklaşık 7 Milyon TL civarındadır. 

Tarihi Sinop Cezaevi altındaki 22 dönümlük dolgu alanında kentimize yakışır dinlenme, oyun alanı ve balıkçılık faaliyetlerinin yapılacağı bir düzenleme ile 2018 yılında halkımızın hizmetine sunulacaktır. Yaklaşık maliyet 2 Milyon TL dir.

Tüm projeleri hazır olan Eski Buzhane Kültür Merkezine çevrilmesi projesinin maliyeti 2.5 Milyon TL olup Kültür Bakanlığının katkısı olan 1.25 Milyon TL kaynak aktarması beklenmektedir.

Atatürk Parkı Sahil Düzenlemesi ve Baskı Beton yapımı işi 1.5 Milyon TL bedellidir. Atatürk Parkı içerisinde yeni bir Atatürk anıtı çalışması 300 Bin TL dir.

Hükümet Meydanı taban tuğlası yenileme işi 400 Bin TL dir. Tahmini 20 senedir kullanılan taşlar yenilenecek. Sökülen eski taşlar çeşitli sokakların kaldırımlarının yapımında kullanılacaktır.

Kuruçeşme Sokak canlandırma çalışmaları 2 Milyon TL civarındadır. Eski evlerin kamulaştırma ve restorasyonları devam edecektir.
Kanalizasyon Arıtma çalışmaları maliyeti 4 Milyon TL olup Mayıs ayı gibi sonuçlanması beklenmektedir.

İlimizdeki tüm yeşil alanların, çocuk bahçesi ve oyun alanlarının sezonluk iyileştirmesi çalışmaları yapılmaktadır.

Yeni araç alımları ile araç parkı genişletilecektir. Kombine sathi kaplama aracı 500 Bin TL,30 metre merdivenli 4 ton su kapasiteli itfaiye aracı 500 Bin TL,5 ton su kapasiteli kombine kanal açma aracı 580 Bin TL maliyetlidir.

BU İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ
Bazı yayın organlarında asılsız olarak iddia edildiği gibi Sinop Belediyesinde nakit sıkıntısı yoktur. Mali yetersizlik ve nakit sıkıntısı yüzünden 4 projemize başlayamamak gibi bir sorun bulunmamaktadır.

Sinop Belediye Başkanlığımız 2009 yılından beri her projesini düzenli ve sorunsuz olarak yapmaktadır. Çalışan personelinin maaşlarını ve özlülük haklarını her ay sorunsuz gününde ödemektedir. Yıllarca biriken çalışanların ikramiye, kıdem tazminatı, mahkeme alacaklarını programlı olarak ödemiştir. Ödememezlikten, kamulaştırmadan vb çeşitli sebeplerden doğan mahkemelik sorunlar çözülmüştür. Yok denecek aşamaya gelmiş olan araç gereç, malzeme sorunu büyük kentlerin seviyesinde çözüm bulmuş, kendi kendine yeten bir belediye olmuştur. Belediye personeli ve teknik kadrolar donanımlı hale getirilmiştir.Kentte yaşayan belediye mükelleflerinin hizmet bedelleri tahakkuk ve  tahsilatları %95 ler seviyesine gelmiş, belediye bütçesi denk bütçe hale gelmiştir.Belediyemiz Sayıştay Denetçilerinin yılda 3 kez yaptıkları denetimlerden teşekkür almıştır.Hizmet ve mal alımlarında düzenli ödemelerle alım-satımlarda sorunsuz bir dönem yaşamaktadır.

Sinop Belediye Başkanlığı bu kurumsallaşmasının olumluluğunu enler kenti olması ile taçlandırmıştır. İlimiz son 3 senedir en mutlu insanların yaşadığı, asayiş olaylarının en az yaşandığı, trafik ışıklarının olmamasına rağmen kaza olmayan bir kenttir. İnsanların sağlıklı ve huzurlu olduğu güzel şehrimiz kuzeyin parlayan yıldızıdır.
Editör: Vitrin Haber