Sinop Kız Öğretmen Okulu ilk mezunları elli yıl aradan sonra Sinop’ta buluştu. 

Sinop’ta 1965 yılında kurulan Sinop Kız Öğretmen Okulu mezunları elli yıl aradan sonra bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli İllerinde yaşayan yaklaşık otuz öğretmen Sinop’un İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde buluşarak hep birlikte Öğretmen Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop Kız Öğretmen Okulu ilk mezunlarında olan emekli öğretmen Meral Nuray Dikmen, “Sinop Kız Öğretmen Okulu 195 mezunları olarak yurdumuzun çeşitli yerlerinde göreve başladık. Bu sene 50. yıl kutlamamızı yapmak üzere birçok arkadaş burada toplandık. Birbirimizi görmekten çok mutluyuz” dedi. 
Öte yandan Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak ta üzüntülerini dile getiren öğretmenler, “Bunlar bizi çok üzüyor. Ülkemiz bir bütündür, asla parçalanamaz ve bölünemez, hiç kimsenin de buna gücü yetmeyecek” diye konuştular. 

Yarım asır sonra bir araya gelen öğretmenler Atatürk Anıtı’nın önünden ayrılarak Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün kendilerine tahsis ettiği gezi teknesi ile Sinop turuna çıktı.  
Editör: Vitrin Haber