24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi tarafından Atatürk’ün çok bilinmeyen fotoğraflarının yer aldığı ‘Başöğretmen Atatürk’ isimli sergi düzenlendi. Sergide Atatürk’ün Sinop’unda içinde bulunduğu çeşitli illerde çekilen fotoğrafları bulunuyor. 

Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde ‘Başöğretmen Atatürk’ isimli fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirdi. Atatürk’ün çok fazla bilinmeyen fotoğraflarının yer aldığı serginin danışmalığını ise İlhan Gülek tarafından yapıldı. Atatürk’ün 50 ayrı fotoğrafının bulunduğu serginin açılışında Köy Enstitülü Müzik Öğretmeni Sait Demirkol tarafından mini mandolin konseri de verildi.
Sergi açılışına katılan Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Akyüz öğretmenler gününe vurgu yaparak, “Öğretmenler bizim için çok önemli bunu daha çok halka duyurmak için bu durumu daha çok halka duyurmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun 87’inci yıl dönümünden dolayı böyle bir sergi açma ihtiyacı duyduk. Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseri olarak bu sergiye herkes katkıda bulundu. Öğretmenler çok önemlidir bu sadece büyükşehirlerde değil tüm Anadolu’da böyledir. Anadolu’nun ücra köşelerinde gencecik insanlarımız gidip insanlara ileri bir Türkiye yetiştirmek için çalışmalar yapmaktadırlar” dedi.
“SERGİDE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLAR VAR”
Sergi danışmanı İlhan Gülek ise, “Bu kent müzesine 24 Kasım’da yakışacağını düşündüğümüz Başöğretmen Atatürk sergisini açtık. 50 fotoğraf hazırladık arşivlerden seçtik düzenledik ve sergiye dönüştürdük. Buranın iyi yönü ve birincisi fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. İkincisi ise Atatürk Müzesi’ni ziyarete gelen büyük bir kitle var. Yani burayı ziyaret edenler hem müzeyi hem de sergi alanını gezmiş olacaklar. Hiç görülmemiş fotoğraflar olarak Atatürk’ün Anadolu’da örneğin, Malatya’da, Kars’ta, Sinop’ta okullarda çektirdiği fotoğraflar var. İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nde çektirdiği fotoğraflar var burada. Bu fotoğraflar, Anıtkabir arşivleri bir kısmı ise sahiden hiç görülmemiş arkadaşlarımızın babasının çektiği fotoğraflar var” diye konuştu.
Sergi 30 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.
İHA

Editör: Vitrin Haber