Sinop Üniversitesi Tarih bölümü son Sınıf Öğrencilerine Öğretim Üyesi hocaları tarafından verilen “Sinop’ta 1924 Nüfus Mübadele Konulu” dönem ödevleri ile ilgili hazırladıkları görsel ve yazılı bilgiler Öğretmen adayı öğrenciler tarafından hocalarına ve öğrencilere Üniversite konferans salonunda sunum yapılarak anlatıldı.

Öğretmen adayı öğrencilerden dinleyici ve izleyici olarak yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı formasyon eğitimi sunumuna katılan Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, öğrencilerin hazırlık aşamalarında kendilerinin de bilgilerini aktardıklarını söyledi.

Aral; “Son yıllarda Üniversitelerin öğrencilere, 1924 Nüfus Mübadelesi hakkında sıkça ödev veriliyor. Sözlü tarih çalışmaları yapılıyor. Dernek olarak bizde imkânlarımız ve 1.kuşak atalarımızdan duyduk ve bildiklerimizi öğrencilerimize anlatıyoruz.Mübadele dönemi öncesi ve sonrasında yaşananlar hakkında ve Sinop’taki Dernek faaliyetleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdik. Böyle bir imkânı Derneğimize sağladıkları için Sinop Üniversitesine, Öğretim Üyelerine ve Öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan Aral Mübadele döneminden kullanılan tarihi eşya ve malzemeleri tanıtımını yaptıktan sonra, Sinop Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Kibar Aktin ve öğretmen adayı öğrenciler, Konferans sonunda yapılan bilgilendirmelerden dolayı Dernek Başkanı Kenan Aral’a teşekkür ettiler.

Konferans, öğrencilerin Başkan Aral’a yönelttikleri soruların ardından son buldu. 
Editör: Vitrin Haber