Sinop’ta faaliyet gösteren Sinop Balkan Halkları Mübadele ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından Sinop Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine dernek başkanı Kenan Aral tarafından ‘1924 Nüfus Mübadelesi’ anlatıldı.

Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonuna gerçekleştirilen konferansta Dernek Başkanı Kenan Aral öğrencilere 1923-1927 yılları arasında gerek ülkemize ve Sinop’a gelen Mübadillerin gelişleri, yerleşim yerleri, kültürleri, göç sırasında yaşanan hikâyeleri ve anıları anlatarak, örf ve gelenekleri hakkında bilgi verdi, öğretmen ve öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı. 

Konferansta öğrencilere mübadele döneminden kalan ve mübadillerin yanında getirdikleri tarihi ve kültürel değer taşıyan eşyalar görsel olarak tanıtıldı.

Konferans sonunda Tarih Öğretmeni Songül Ergün ve görsel sanatlar öğretmeni Murat Özgen tarafından öğrencilerin görsel resimleri ve yaptıkları çalışmaları tanıtıldı.  Balkan Halkları ve Mübadele Derneği ile Bilim Sanat Merkezi iş birliği ile proje başvurusunda bulunulabilecekleri de görüşüldükten sonra Başkan Aral Sinop Bilim Sanat Merkezini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
                         

 
Editör: Vitrin Haber