5 farklı grup olarak çalışan öğrenciler, "Temiz Sahil, Temiz Sinop", "Ağaç Yoksa Hayat Yoktur", "Sokak Hayvanları Yalnız Değildir", "Geçmiş ile Gelecek Buluşuyor" ve "Kan Ver Hayat Ver" isimli projelerini gerçekleştirdi. 3 ay süren projelerde toplam 75 öğrenci görev aldı.

"Temiz Sahil, Temiz Sinop"
“Temiz Sahil, Temiz Sinop” isimli proje kapsamında, sahillerden birçoğu öğrenciler tarafından temizlendi. Projede görev alan Elif Sarıboğa, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Ağaç Yoksa Hayat Yoktur"
Doğayı çöplerden arındıran öğrenciler “Ağaç Yoksa Hayat Yoktur” sloganı ile daha yeşil bir Sinop için şehrin çeşitli bölgelerinde ağaç dikti.

"Kan Ver Hayat Ver"
Öğrenciler kan bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak ve kan ihtiyacının sürekliliğine işaret etmek için gönüllü olarak Sinop Kızılay Kan Toplama Merkezinde görev aldı. Yürütülen projede hakkında bilgi veren Ömer Oğulcan Mayruk, vatandaşlar ile birebir görüşmeler yaparak kan bağışının önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını, görüştükleri her on kişiden ikisinin kan bağışı konusunda ikna ettiklerini dile getirdi.

"Geçmiş ile Gelecek Buluşuyor"

“Geçmiş ile Gelecek Buluşuyor” sloganı ile Sinop Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden öğrenciler yaşlılarımızla bir araya geldi. Huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler götürerek gönüllerini alan öğrenciler yaşlılarımızla uzun süre sohbet edip, birlikte etkinlikler gerçekleştirdi.

"Sokak Hayvanları Yalnız Değildir"
Öğrenciler ilimizde yaşayan sokak hayvanlarını da unutmadı. Öğrenciler şehrin birçok noktasında, sokak hayvanlarının bakımını yaparak ihtiyaçlarını giderdi.

Öğrenciler tarafından yürütülen projelerle ilgili olarak bilgi veren Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Balki; “Öğrencilerimizin, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli, mesleki ve teknik insan gücünü karşılamasını hedeflediğimiz gibi aynı zamanda toplumsal sorunlara duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak ta yetişmelerini hedefliyoruz. Çalışmalarından ötürü öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

 
Editör: Vitrin Haber