Sinop Üniversitesi öğrencileri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk’ün yürüttüğü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında, Sinop Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı ve aynı zamanda Şehit ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Okutman Sabri Boztepe eşliğinde, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen menfur terör saldırısında şehit düşen, Polis Memuru Hakan Tanrıkulu’nun Durağan Merkezdeki ailesini ve kabrini ziyaret etti. Ziyarette şehitler için dualara eden öğrenciler, mezarlıkta bulunan diğer şehitlerin de mezarını şanlı Türk bayrağı ile süslediler.

Öğrenciler daha sonra 1928 Durağan doğumlu Kore Gazisi Basri Akbey’i ve ailesini evinde ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler ile anılarını paylaşan gazi, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. 
Öğrenciler son olarak, 26 Mayıs 1953 yılında Kore Savaşında şehit düşen, Şehit Hüseyin Genç’in, babası savaşa gittiğinde 2,5 yaşında olan kızı Zeynep Genç’i, Durağan Gökçebelen köyündeki evlerinde ziyaret etti. 
Ziyarette Zeynep Genç’e öğrenciler tarafından yapılan Şehit Hüseyin Genç’in karakalem ile çizilmiş portesi hediye edildi. Babasının bu resmini ilk defa gören Zeynep Genç, duygu dolu anlar yaşadı.

 
Editör: Vitrin Haber