Sinop Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, Okul Aile Birliği, Okul İdaresi, öğretmenlerin ve velilerinin katkılarıyla Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere destek amacıyla kermes düzenledi. 

Kermeste, öğrenci velileri tarafından hazırlanan ev yemekleri ile hamur işlerinin yanı sıra çeşitli yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. 
6/B sınıf öğrencileri liderliğinde gerçekleştirilen kermeste diğer sınıftaki öğrencilerle beraber, Sosyal Etkinlik olan Toplum Hizmeti Çalışması  (Milli ve Manevi Değerleri Koruma ve Yaşatma Yönelik çalışmalar ) yapıldı. 
Kermese katılan öğrenci ve veliler böyle önemli bir sosyal etkinlikte görev aldıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Okul Müdürü Yener Aydın ve Okul Aile Birliği başkanı Kenan Köylü kermesin gelirinin tamamının Türk milletinin kahramanı olan Afrin’deki Mehmetçiklere gönderileceğini belirtti. 

6/B sınıfı öğrencilerinin kendilerine böyle anlamlı bir teklifle geldiğinde memnuniyetle kabul ettiklerini söyleyen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yener Aydın,   öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Aydın; “Allah’ım tüm Mehmetçiklerimizi korusun. Unutmasınlar ki Mehmetçiklerimiz cephede yalnız değiller. Bizlerin gönülleri daima kahraman askerlerimizle birlikte.  Allah yar ve yardımcıları olsun. Sınırda görev yapan ve cephede kahramanca savaşan askerlerimize güç ve kuvvet versin. Bu kermesin düşünülmesinde ve hayata geçirilmesinde emeği geçen Okul Aile Birliğinin değerli üyelerini, idarecilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum’’dedi.