Muhabirlik ve gazete basımı hakkında bilgi almak üzere Sınıf Öğretmeni Necla Gül nezaretinde Vitrin Haber Gazetesi'ni ziyaret eden minikleri, gazete çalışanları karşıladı. Ziyarete 1/A sınıfı başta olmak üzere diğer sınıflardan da birer öğrenci katıldı.
 
İlk olarak gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'den haber hazırlanışı ve muhabirlik konusunda bilgi alan minikler, gazetenin dizgi-grafik bölümünü gezdi. Burada Ali Fuat Özşahin tarafından gazetenin basıma hazırlanış kısmı olan dizgi ve grafik çalışmaları anlatılırken, öğrenciler sordukları ilginç sorularla gazete çalışanlarına renkli anlar yaşattı. 
 
Daha sonra gazetenin basım işlerinin yürütüldüğü matbaa bölümüne geçen miniklere sayfa editörlerimizden Fahrettin Aydın çeşitli bilgiler verdi. Gazete basımını ilgi ve hayretle izleyen minikler konuyla ilgili muhabirlerimize çok sayıda soru yöneltti. Ziyaret sırasında gazete muhabirimiz Buket Gül ve Ali Yılmaz tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 
Öğrencilerin ziyareti gazete binası önünde çekilen hatıra fotoğraf ile son buldu. Ziyaret sonunda öğrencilere günlük gazetelerimizden örnekler hediye edildi. 
 
BU AY KONUMUZ SORUMLULUK
Her ay bir değeri ele aldıklarını belirten Sınıf Öğretmeni Necla Gül; "Geçen ay hoşgörü konusunu işlemiştik. Bu ayda sorumluluk konusunu ele aldık. Dün emekli bir edebiyat öğretmenimizi ziyaret ettik. Bu gün de Sinop'ta önemli bir sorumluluğu yerine getiren basınımızı, Vitrin Haber Gazetesi'ni ziyaret etmek istedik. Basın ne yapar. nasıl çalışır, Sinop'u nasıl çalışır. Bu gün bunu öğrenmeye geldik" dedi.
Editör: Vitrin Haber