Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan ve Öğretmenleri Nevzat Çavdar nezaretinde Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden 2-B ve 2-D sınıfı öğrencileri, merkezde kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Nurşen Korkan rehberliğinde merkezde kalan çocukların yaşadıkları evleri ve çalışma yaptıkları atölyeleri gezen öğrenciler, burada yapılan faaliyetleri gözlemleme imkanı buldu. Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 70 çocuğa hizmet verildiğini söyleyen El Sanatları Öğretmeni Nurşen Korkan, merkezde öğrenim gören engelli bireylerin sanatsal ve sportif birçok faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi.

Korkan; “Türkiye çapında tüm engelli çocuklarımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarımızda eğitim almakta. Sinop’ta umut evlerimizde kalan çocuklarımızla birlikte yaklaşık olarak 70 çocuğa hizmet vermekteyiz. Merkezimizde öğrencilerimiz, el sanatları, dokuma, mum, örgü işleme, seramik, tel kırma, kuaförlük, görsel etkinlikler, mutfak becerileri, yiyecek hazırlama, spor çalışmaları gibi birçok faaliyete katılıyorlar. Bunu haricinde gerçekleştirdiğimiz sosyal faaliyetlerle de engelli bireylerimizi toplum içine katılabilmeleri noktasında yardımcı oluyoruz. Ayrıca zaman zaman düzenlediğimiz şehir dışı gezileri ile de öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalıyorlar” dedi.

Etkinlikte Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde kalan engelli bireylerle uzun süre vakit geçirerek, onlar için yanlarında getirdikleri hediyeleri verdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber