Sinop İstiklal Ortaokulu öğrencileri, toplumsal farkındalığı arttırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Öğrenciler: kadına şiddete, kadına ve çocuğa yönelik istismara, hayvanlara şiddete hayır demek için bir araya gelerek, kültürümüzde yer alan, ancak unutulmaya yüz tutmuş olan eski çocuk oyunlarını okul bahçesinde tekrar canlandırdı. 

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYOR VE İSTEMİYORUZ
Unutulmaya yüz tutan 18 çocuk oyununu okul bahçesinde öğrencilerin oynadıklarını ve kaybolan değerleri canlandırdıklarını belirten Rehber Öğretmeni Hanife Ayhan: "İstiklal Ortaokulu’nda bunu ikinci kez yapıyoruz. Okullarımızda şiddet içerikli ve zorbalık içerikli birçok şey yaşıyoruz. Bununla ilgili farkındalık çalışmasıdır bu. Buna ek olarak kadınlara, çocuk istismarına hayvanlara olan şiddeti de kınıyoruz ve istemiyoruz. Bunla yönelik olarak ta program yapıyoruz. Çocuklara farkındalık çalışması aslında bu. İlk olarak programımızda zorbalığı anlattık. Akran zorbalığını anlattık. Zorbalığın içinde sözel cinsel internet üzerinden yapılan zorbalığın ne olduğunu çocuklara anlattık. Programın son bölümünde küçük eğlenceler ve çocukların kendini en iyi ifade ettiği şeyi oyun olduğu için onlara 18 tane oyun hazırladık. Belki de adlarını bildikleri ama hiç oynamadıkları oyunları bugün burada öğrendiler. Bundan keyif almalarını ve oyunun kuralı içinde bazı şeyleri öğrenmelerini istiyorum. Sevgi, saygı, hoşgörü, adalet bunlar arzuladığımız ve daha çoğunu istediğimiz şeyler. Daha çoğu oldun diye bu etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.

ETKİNLİĞİN AMACI
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı ve Okul İçerisinde ve Dışarısında Şiddeti Önleme Planı kapsamında düzenlenen etkinlikle: aynı yaşta olan akranların arasında temiz duygu ve düşüncelerin çoğaltılması hedefleniyor. Etkinliğin asıl amacı ise: toplumda yaşanan zorbalıklara, özellikle akran zorbalığına, kadına şiddete, kadına ve çocuğa yönelik istismara, hayvanlara şiddete karşı çocuklarda karşı farkındalık oluşturmak.
Editör: Vitrin Haber