Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu velileri örnek bir davranışa imza attı. 4-C Sınıfı Velisi Mehtap Çakır öncülüğünde bir araya gelen 2-B ve 3-D sınıflarının velileri, Muş ili Kıyıbaşı ilkokulunda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Buna benzer çalışmaları önceki yıllarda da gerçekleştirdiklerini belirten Mehtap Çakır, ülkenin dört bir yanında yazı yazacak kalemi ve defteri dahi bulunmayan öğrencilerin olduğunu belirterek, ellerinden geldiğince bu öğrencilere ulaşarak, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Çakır; “Biz, bundan 4 yıl önce internet üzerinden oluşturduğumuz bir WhatsApp grubu üzerinden ihtiyaç sahibi okullarımız ile haberleşiyor ve oralara elimizden geldiğince malzeme desteğinde bulunuyorduk. Bu şekilde 4 yıl boyunca Rize, Ağrı, Patnos, Muş, Van ve daha birçok il ve ilçeye bu şekilde malzeme desteğinde bulunduk. Bu yıl da yine Muş ilinde bulunan bir okulumuz bizlere ulaştı ve malzeme ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Bu okulumuzda birleştirilmiş sınıfta 30 öğrencimiz ders yapıyor. Bu öğrencilerimizin kalem, defter, silgi gibi bizler için ulaşılması çok kolay olan ihtiyaçları vardı. Biz de, velilerimizle içerisinde defter, kitap, kalem, silgi, kalemtıraş gibi malzemelerin bulunduğu 8 koli kırtasiye malzemesi toparladık ve bu okulumuza gönderdik. Bu malzemelerimiz öğrencilerimize ulaştı. Öğretmenimiz oradan bizlere fotoğraflar gönderdi ve inanın onların yüzlerindeki mutluluğun bizlerde oluşturduğu duygunun tarifi yok. Şimdi hazırda bekleyen 2 kolimiz daha var. Onları da en kısa sürede göndereceğiz. Bunların gönderim ücretleri de bizler tarafından karşılanıyor. Velilerimiz sağ olsunlar ellerinden gelen desteği veriyorlar. Yine Sinoplu esnaflarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Onlar da gerçekten bu çalışmamızda bizlere destek oldular” dedi.

HER OKULUN BİR KARDEŞ OKULU OLMALI
Yaptıkları çalışmanın kendileri ile sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Mehtap Çakır, Sinop’ta bulunan her okulun kendisine ihtiyaç sahibi bir kardeş okul seçerek, o okulda okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışmasının oldukça faydalı olacağını belirtti. Çakır; “Biz istiyoruz ki bu çalışmamız örnek olsun. Örneğin her okulumuzun bir kardeş okulu olsun. Bunun illa farklı bir ilde olmasına gerek yok. Sinop’umuzun da birçok köy okulunda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Bunlar tespit edilsin ve merkezdeki okullarımız bunları kendilerine kardeş okul seçsin. Onlara ellerinden geldiğince destek olmaya çalışsın. Öyle büyük yardımlarda değil. Herkes sadece bir kalem getirse bile birçok öğrencimizin ihtiyacı karşılanır. Bu anlamda diğer okullarımızın da bu çalışmaya katkı sağlayarak, daha çok ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber