Sinop Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Uğur, Halep’te zulme uğrayan insanlara destek olmak amacıyla, yardım kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

Merkez Fakülteleri girişinde açılacak stantlarda, kuru gıda ve kıyafet yardımı toplayacaklarını belirten  Sinop Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Uğur, 26-30 Aralık tarihleri arasında düzenleyecekleri kampanyaya tüm vatandaşların desteklerini beklediklerini söyledi.

Uğur; “Yıllardır zalimler başta Filistin'de olmak üzere Irak ve Suriye'de ki Müslümanlara saldırıp kadınları ve çocukları acımasızca katlediyor. Bugün Halep'te tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlarından birisi yaşanıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiş durumda ve ölümle açlıkla pençeleşmektedir. Akan kanı ve göz yaşını durdurmak hepimizin görevidir. Yaşanan olaylar karşısında Sinop Üniversitesi Gençleri olarak kayıtsız kalmamız beklenemez. Bu kapsamda 26-30 Aralık tarihleri arasında Merkez fakültelerin kantin girişlerinde Öğrenci Konsey Başkanlığımız tarafından açılacak stantlar aracılığı ile sizlerde Halep'te ki kardeşlerimiz için kuru gıda ve kıyafet yardımında bulunabilirsiniz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber