Ayancık Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlyas Özdemir, Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. 

Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Özdemir, iki aya yakın zamandır heyelan nedeni ile kapanan Ayancık-Sinop yoluyla ilgili konuştu. 

Genze mevkisinde meydana gelen heyelan ardından ilçenin Sinop ile bağlantısının büyük ölçüde aksadığını dile getiren Özdemir, geçici olarak verilen servis yolunun ise sürücülere zor anlar yaşattığını dile getirdi. Şu an geçici olarak kullanılan yolun bir an önce standartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; "Şu anda Ayancık'tan çıktığımız zaman servis yolu olarak kullandığımız yer, Fatsa, Genze, Dereköy, Hüseyinköy, Bahçeli üzerinden eski yola çıkıyoruz. Ayancık'tan az önce o güzergahı kullanarak geldik. Kullanımı oldukça zor ve güçlü araçların bile altının değdiği bozuk bir yol. Sonuçta bir köy yolu. Sahil yolunun kapalı olması sebebiyle buradan büyük araçlarda geçti ve yol patladı. Şu anda çok kötü durumda. Şu anda sahil yolunun hemen açılmasını istiyoruz ama; eğer çalışmalar uzayacaksa, şu an kullanılan güzergahın, servis yolu olarak kullanılan yolun güzel ve standartlara uygun şekilde yapılması lazım. 

BU KOMİK BİR DURUM
Bu devirde, 200 metrelik bir yolu açtıramıyoruz. Geçtiğimiz gün STK'lar olarak bölgeye gittik ve incelemelerde bulunduk, tespitler yaptık. Şoförler odası başkanı olduğum ve bu konuyla yakından ilgilendiğim için herkes haklı olarak bize gelip soruyor. Ama bundan bütün STK'lar, özellikle siyaset bundan sorumlu. Sağ olsun belediye başkanımız bu işle ilgileniyor. Yeni gelen kaymakamımız da bir şeyler yapmaya çalışıyor ama genel olarak çok büyük bir hareket yok. Bu manada bir an önce yolun yapılıp insanların hizmetine sunulmalı. Hangi devirdeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat vermek suretiyle, gerek yer üstü, yer altı ve gerekse denizin altından yollar yapılıyor. Ama biz 200 metre yolu açamıyoruz. Gerçekten Sinop olarak, Ayancık olarak komik bir durumdayız. 

ARAÇLARIMIZ PERİŞAN OLDU
Ayancık'tan 2 kooperatife bağlı günlük 40 minibüs Sinop'a geliyor ve yolcu taşıyor. Araçlar perişan oldu. Ayancıklı olarak bu konuda çok mağduruz. İlgili ve yetkililerden konunun acilen çözülmesini bekliyoruz"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'de, ilçenin sorunları konusunda büyük hassasiyet göstererek kamuoyu oluşturan Özdemir'e çalışmalarında başarılar diledi. 
 
Editör: Vitrin Haber