Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mahmut Akova, velilerin çocuklarını okullara yerleştirirken gerçek dışı beyanlarda bulunmaması gerektiğini belirterek, ''Gerçeğe aykırı olan beyanların cezaları yaklaşık 800 lira civarında'' dedi. 
Akova, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi ile belediyenin, yeni yapılan ve yapılacak olan binaları kısa sürede kayıt altına almaları gerektiğini söyledi. 

Bu konuda vatandaşlarla sık sık karşı karşıya geldiklerini aktaran Akova, bazı vatandaşların çocuklarını başka okullarda okutmak için yanlış adres beyanında bulunmalarından dolayı para cezasına çarptırılacaklarına da dikkati çekti. 

Yeni yapılan binaların zamanında kaydedilmemesi ve yıkılan binaların zamanında kütükten silinmemesi nedeniyle binaların hala aynı adreste gözüktüğünü anlatan Akova, ''Biz de bu konuda vatandaşlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir bina yıkılıyor veya tamamen yanıyor. Bunların bina kütüğünden derhal silinmesi gerekiyor. Nüfus Müdürlüğü olarak biz buna müdahale edemiyoruz'' dedi. 

Adres sistemine yeni bir standardizasyon getirildiğini de vurgulayan Akova, şunları kaydetti: ''Bu adres sistemine göre sokaklar numaralandı. Artık sokak adını değiştirsen bile o numara sistemi orada olduğu için hiçbir değişiklik yapılamıyor. Sinop'ta az da olsa sorun devam ediyor. Bize bu konuda gelen kişileri araştırdığımızda evi hala inşaat görünenler var. Biz de bu kişileri tekrar belediyelere yönlendirip konuyu düzelttiriyoruz. Bu sorunlar okul kayıtlarının başladığı dönemde daha fazla göze çarpıyor. Vatandaş çocuğunu istediği okula kaydederek okutmak için gerçek dışı adres beyanında bulunarak, bizden ikametgah kağıdı alıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda gerçek dışı adres beyanında bulunan vatandaşlar tespit edildiklerinde para cezasına çarptırılıyor. Veliler çocuklarını okullara yerleştirirken gerçek dışı beyanlarda bulunmamaları gerekiyor. Gerçeğe aykırı olan beyanların cezaları yaklaşık 800 lira civarında.'' 

Kenan Türkseven - AA


Editör: Vitrin Haber