Talas ilçesinde bir at çiftliğinde gerçekleştirilen müzayedeye, 30 ilden çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Müzayedede, sıra paçalı, gugullu, siyah derili cinslerin de aralarında yer aldığı 300 tavuk satışa çıkarıldı. 

"AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILACAĞIZ"
Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, müzayedeye 80 ilden katılımcının olduğunu, 30 ilden de dernek üyesi ve yöneticilerin geldiğini belirtti. 
Türkiye'nin yerli cinslerini tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Kılıçoğlu, ''Bizim en büyük hedefimiz, Türkiye'de bulunan yerli ırkları Osmanlı sultan tavuğu, Denizli horozu, Gerze hacı kadın tavuğu, Trabzon gugulisi ve İspenç ırklarını dünyaya tanıtarak tescilletebilmek. Örneğin bizim yaptığımız ilk çalışma, Danimarka'da önümüzdeki yıl düzenlenecek Avrupa şampiyonasına federasyon bazında katılmak. Biz orada ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırmayı hedefliyoruz. Gerekli çalışmalarımız yapıldı. Biz, Türk halkı olarak, Türkiye'nin ismini dünyadaki tavukçuluk camiasına tanıtabilmek adına elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyuyoruz.'' şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN CANLI YAYIN
Konuşmaların ardından Silver Barnevelder cinsi tavuk ve horoz açık artırmaya çıkarıldı. Satıştan elde edilecek gelirin derneğe bırakılacağı müzayedeye, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayında katılanlar da oldu.
Müzayedeye Sivas'tan katılan Yakup Öztürk, 8 bin 38 lira karşılığında tavuk ve horozun yeni sahibi oldu.
Etkinlikte, başka cins süs tavukları ve horozların müzayede ile satışı da yapıldı.
 
Editör: Vitrin Haber