Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Cuma Söyleşileri programının son konuğu Canik Belediye Başkanı Osman Genç oldu. Genç sunumunda 'Yeni Türkiye'de Yeni Yerel Yönetim Anlayışı' konusunu işledi. 

MÜSİAD Salonunda gerçekleştirilen programa, STK temsilcileri ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ta katıldı. MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'in açılış konuşmasıyla başlayan programda sinevizyon eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Belediye Başkanı Genç, komşu illerin birbirleriyle derin bağlantıları olduğunu belirterek, bu manada Sinop ile Samsun'un tarihi bağlarına dikkat çekti. Yeni Türkiye'de belediyecilik anlayışının nasıl olması gerektiğini anlatan Genç, geçmişte yerel anlayış ve şehirlerin yeri ile şimdi nerede olması gerektiği konusuna değindi. Osman Genç, "Yeni Türkiye'de belediye başkanı memur değil, CEO gibidir. 'Belediyemizin parası yok' gibi anlayış ve mazeret yeni Türkiye'nin mensuplarına yakışmaz. Bu çağ özel sektör çağıdır. Yatırımcıya güven vereceksin, onun ilinde, ilçende yatırım yapmasını sağlayacaksın. 21. yüzyıl belediyeciliği bunu gerektirir. Biz Canik'te böyle bir anlayışla 11 yıldır hizmet ediyoruz. Yerel yönetim anlayışını değiştiremeyenler yeni Türkiye anlayışını dönüştüremezler" dedi.

Konuşmasında Samsun'dan da örnekler veren Gen; "Samsun bugün; ekonomide 32, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 33,eğitimde 51,kültür-sanatta 53,güvenlikte 49,kent hayatı sıralamasında 28, kişi başına düşen milli gelirde 35, yaşam kalitesinde 46. sırada. AK Parti üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Peki Samsun neden bu kadar gerilerde? Yerel yönetimlerin sorumluları olarak şapkamızı önümüze koyup bunun nedenlerini düşünmemiz gerekir" diye konuştu.   

Artık yeni bir Türkiye'de yaşadıklarını vurgulayan Başkan Osman Genç, "Yaşadığımız çağda kurumsallaşma çok büyük önem taşıyor. Özellikle halkla birebir ilişkili olan, halka hizmet götüren belediyeler için bu önem daha da artıyor. Biz göreve başladığımız ilk andan itibaren kurumsallaşma yolunda çok önemli adımlar attık ve kurumsal bir belediye ortaya çıkardık. Artık yeni bir Türkiye var. Yeni bir yönetim, yeni bir anlayış var. Yeni Türkiye'de yepyeni belediyecilik anlayışı olmalı" ifadelerini kullandı. 

Program sonunda MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e günün anısına Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. 

Editör: Vitrin Haber