MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve Yönetim Kurulu üyeleri; Yücel Ünal, Onur Güleryüz, Süleyman Çelebi, MÜSİAD Samsun Şubesi 19. genel kuruluna Sinop'u temsilen katıldı.

Genel kurula katılmak için Samsun'a giden heyet ilk ilk olarak Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Sinop'u  iyi bildiğini ve yakından takip ettiğini ifade eden Şahin, Karadeniz'in parlayan yıldızı Sinop'un ileride cazibe merkezi olacağını, iş adamları olarak buna hazır olunması gerektiğini ifade etti.

Çok sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen ziyaretin ardından heyet, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samsun'un tarihi, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında heyete bilgi veren Genç, Sinop ile Samsun'un bölgesel işbirliği çalışmaları içerisinde olması gerektiğini ve şehir dinamiklerinin sık sık bir araya gelmelerini arzu ettiklerini, bu anlamda ilk adımı kendisinin atacağını ifade etti. Genç, MÜSİAD Sinop Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen cuma söyleşilerinin ilk programına konuşmacı olarak katılacağını ve bölge ile ilgili düşüncelerini, yerel yönetim anlayışını dinleyicilerle paylaşacağını ve iki komşu şehir arasında somut adımlar atmaya hazır olduğu kaydetti. 

Ziyaret ardından heyet hep birlikte Canik Kültür Merkezinde düzenlenen MÜSİAD Samsun Şubesi 19. genel kuruluna geçti. Genel kurulda konuşma yapan Bayındırlık Eski Bakanı ve MÜSİAD Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Mustafa Demir, Sinop ile MÜSİAD Şube üyelerinin daha sık bir araya gelmeleri gerektiğini hatırlatarak bölgenin hızla geliştiğini, bölgedeki tüm komşu illerin el-ele vererek işbirliği yapmalarını arzu ettiklerini ve kendine düşen bir görev olursa daima hazır olduğunu kaydetti.

Editör: Vitrin Haber